Hej Linda Christensen 🙂
Jeg er en pige på 15 år, og jeg vil gerne have langt hår.
For 2 år siden blev jeg syg og lå i fuld narkose 2 gange, mit hår gik ned til brysterne – det tog rigtig hårdt på mit hår, så kort tid efter fik jeg det klippet til page hår lige under ørene. På 2 år er det vokset halvt ned til brysterne, og det er slidt.
– Jeg har fået trukket krøller ud 2 gange, og jeg har fået det farvet et par gange, så er det er slidt igen. Jeg bruger balsam hver gang jeg er i bad. Hvis jeg får klippet mine spaltede spidser af, ser de ligeså slemme ud igen efter 2 uger. Hvad kan jeg gøre for at det bliver pænere, og længere? 🙂
Hilsen Laura

WonderBox - skønhedsabonnement
Hej laura.

Du har været en del igennem mht sygdom kan jeg forstå. Det har dit hår ligeledes også både i kraft af narkosen samt de kemiske behandlinger.
Det der sker når håret behandles kemisk er, at keratinlaget nedbrydes af såvel farve som permanentvæske. Især permanentvæske er hårdt for håret. For at du kan genopbygge dette igen skal du bruge en hårkur der er rig på keratin. Disse kan fås hos frisøren.
Du skriver at du hvergang du vasker hår, bruger balsam. Dette er bare ikke nok. Balsam er kun en overflade behandling, hvis eneste en virkning er, at det gør håret lettere at rede ud.
Balsam lægger sig ligeledes som en hinde om hvert enkelt hårstrå. Jo mere balsam du bruger, jo tykkere bliver den hinde. Til sidst er håret så indespærret, at det ikke kan ilte.Derfor bliver håret så tørt, trist, spaltet m.m. at se på.
En god huskeregel er, at hvis en god shampoo ikke følses som nok ved en hårvask, er det fordi keratinlaget er nedbrudt. Har man denne fornemmelse skal man investerer i en god hårkur. På længere sigt vil det ligeledes være billigere for dig, hvis du bruger produktet rigtigt. Du skal kun bruge produkt på størrelse med en 5 kr, det er jo kun spidserne der har behov for pleje.
Hvis du giver dit hår ro mht kemiske samt investere i en god hårkur, er jeg sikker på dit hår bliver ligeså smukt som imden du blev syg.

Held og lykke.

Hilsen Helle.

Art of Style.
WonderBox - skønhedsabonnement