Hejsa

Jeg har gennem det seneste halve års tid farvet mit hår rødt/orange med kemisk farve. Jeg er både blevet farvet hos min egen frisør, og har også selv farvet det med rigtige frisørfarver, som jeg har købt. Mit problem er, at jeg skal farve mit hår cirka hver 14-dags, hvis jeg vil holde den “skrigende” farve vedlige. Og det er selv om jeg bruger hårkur med farve i. Jeg er klar over at disse farver ikke er ret holdbare, og har derfor læst lidt om henna-farver bl.a. fra mærket SANTE Plantehårfarve. Så vidt jeg har forstået vil henna-farve holde meget bedre og være mere sundt for håret, men jeg har desuden også læst, at det ikke vil være klogt, at farve henna i allerede kemisk farvet hår…

*Jeg skal desuden nævne, at mit hår er naturligt krøllet, men har desværre lige været gennem en måneds tid, hvor jeg har fældet rigtig meget. Så i dag er mit hår meget tyndt og jeg er begyndt at spise b-vitamin og silica. Håber det vil begynde at hjælpe snart.

Hvad er jeres råd?? Jeg elsker de orange/røde farver, da det er anderledes og står rigtig godt til mine blå øjne!

Hilsen Kristina

Hej Kristina !

Henna/plantefarvning kan være et godt alternativ til den behandling du giver dit hår idag. Du skal dog være opmærksom på at en henna farve ikke lige er til at få ud af dit hår igen. Dvs at det kræver en langtidsplanlægning, når du skal have farven skiftet til en anden, på et senere tidspunkt. Henna / plantefarvningen vil også give et andet udtryk end den kemiske farve. Den vil ikke udligne tonehøjder som du er vant til, men farve den orange/kobber på den tone højde du har i forvejen. Så er det op til dig selv at gøre overvejelser for og imod.

Mvh
Jesper Buch