Hej michael.
Jeg er en pige på 16år, jeg er i gang med en oso- obligatorisk selvvalgt opgave i 10 klasse.
Jeg laver om frisør uddannelsen og jobs. Jeg vil gerne høre dine svar, på mine spørgsmål,så jeg håber du har lyst til at svare på mine spørgsmål?

Hvordan er det at være frisør?
Hvordan er lønnen, som udlært & som lærling?
Hvordan tager det Fysisk/Psykisk på en? – er det hårdt
Hvilke fordele /ulemper er der som frisør?

MVH Pernille Fredskov

WonderBox - Billige hår- og skønhedsprodukter
Hej Pernille
Det vil jeg selvfølgelig godt hjælpe dig igang med.
1. Og være frisør er et dejligt job hvis man brænder oprigtigt for det. hvis man bliver rigtig dygtig åbner der sig en dejlig frihed, der gør jobbet som frisør, til hobby
og et frirum hvor man kan slappe af :-)
2.løn som lærling starter ved ca 2000 kr om ugen og stiger til ca 3000 kr om ugen på sidste lære år. lønnen som udlært svinger alt efter hvor travl du har, men en ny udlært ca 20-22.000 kr pr mdr, og en mer erfaren og travl frisør 35-40.000 kr pr mdr
3.fysisk kan det være hårdt, igen indtil man for erfaring, og man slapper mer af i sit job, og dog kan det stadig være utrolig fysisk hårdt at stå og gå op en hel dag.
4.psykisk igen som nyudlært kan det være meget meget hårdt, fordi du hele tiden er på, og blir målt og vejet i alt hvad du gør. nogen undersøgelser har vist, at 25 % af alle ny udlærte stopper inden 1 år fordi det psykist er for hårdt.
5. ulemper ARBEJDS TIDER... og mange timer (ulønnet) efter lukketid, hvis du vil nå langt, det kræver rigtig rigtig mange interesse timer.
6 fordele. altid sammmen med glade mennesker, og krative frisører der er lidt "skæve" og friheden i jobbet, når man blir dygtig, og det herefter blir en "hobby"
håber det var ok
pøj pøj
Kh Michael
WonderBox - Billige hår- og skønhedsprodukter