Hej Linda 🙂
Jeg har i et stykke tid nu haft blond hår og kunne godt tænke mig at få farvet mit har askefarvet.

Jeg var inde og snakke med en frisør omkring det og hun sagde det var en lang proces med at farve det rødt først og brunt derefter og gøre det en masse gange eller lignende ellers ville det blive grønt, men jeg synes det var lidt svært at forstå hvad hun mente med det hele. Så har du et godt forslag til hvordan jeg kan gøre? Jeg sender et billede af mig selv med det hår jeg har nu og den farve jeg nogenlunde gerne ville frem til 😀

Jeg ville self også gerne ha det gjort på hurtigste og billigste måde 😀

Billedet med de mange farver tænker jeg lidt hen af den der hedder 7C ..

Hej.

Tak for din henvendelse.
Ja, den ask nuance er meget oppe i tiden. Det er en flot farve og efter jeg har set dit billede vurderer jeg, at den vil være klædelig til dig.
Den nuance du har tænkt på 7C, skal du passe på med, at den ikke bliver for mørk grå ( du kunne komme til at ligne en ældre dame)
Vil anbefale dig, at du vælger en lysere ask, da det er denne nuance der er det store hit. Den vil ligeledes står bedre til ding teint og ikke afvige så meget eller skabe så stor en kontrast fra den nuance du har nu.
Kan godt forstå, at du havde svært ved at følge den fremgangsmåde den pågældende frisør forklarede dig. Jeg som fagperson på området kan slet ikke følge den forklaring.

Det hun nok har ment er, at hvis man skal farve fra en meget lys nuance til mørk skal man forpigmenterer håret. Dette gøres med de røde nuancer.
Forpigmentering betyder = erstatning af rødt farvepigment.
Et lyst hår er ofte fattigt på rødt pigment. For at et mørkt resultat bliver flot og ensartet skal man tilføre håret det manglende pigment. ( rødt )
Dette gøres ved at påføre en farve der er rig på røde pigmenter. Denne farve kan man påføre før indfarvning i den ønskede nuance eller samtidig. Hvordan arbejdsgangen er ved denne proces er en individuel vurdering fra frisørens side af.

Men, det du ønsker er jo ikke en mørk nuance men en grålig/ ask nuance. Min vurdering ( hvis du vælger en lidt lysesre ask end 7C ) er, at du ikke skal forpigmenteres, men kun skal have påført den ønskede farve.
Dette kan du få gjort til en normal helfarvnings pris.

Held og lykke med resultatet.

Venlig hilsen

Helle.

Art of Style.