Hej Gry

Jeg er en 16-årig pige, som skal til at starte i gymnasiet efter ferien.. Mit problem er at jeg egentlig aldrig har gået med makeup (lidt mascara til fest og lipgloss er alt) og godt kunne tænke mig at begynde at bruge lidt diskret makeup – der helst ikke tager en evighed at komme på, når man først har vænnet sig til det..
Jeg føler, at jeg ved absolut ingenting om det, og synes det er pinligt at spørge i en butik..
Så hvad er det helt grundlæggende, det er godt at starte med? Hvad bør man købe? Er der andet jeg skal vide?
Jeg kan godt selv google mig til hvordan man kommer det på og sådan, men har ikke kunnet finde noget der tog det hele ned på 3. klasses niveau..

Hvis du skal bruge det har jeg blå øjne, brunt hår jeg normalt fletter, rimeligt røde læber og en lidt uren hud, men ikke overdrevent..

Håber du vil hjælpe og på forhånd mange tak!!

Diana

WonderBox - skønhedsabonnement
Hej Diana

For det første er det absolut IKKE pinligt og spørge i en butik! - Det er jo det personalet er der til!! Og tro mig, du er ikke den første der spørger!

For det første er det vigtigt at bruge en "sund" foundation! Youngblood, Mineralogie, BareMinerals og Jane Iredale er gode bud - En mineralfoundation plejer huden, og tilstopper ikke porerne. En mineralfoundation ligger prismæssigt på 299,- og opefter men det er ikke her du skal spare. Gå ned til din lokale kosmetolog og bed hende finde en farve der passer til dig og bed hende vise dig hvordan du ligger den på.
Foundationen vil skjule urenheder, farveforskelle i huden og give den glød og holde den mat i løbet af dagen.
Det er selvfølgelig vigtigt med en rigtig god børste så her er det også ok og bruge lidt penge (200-300,-) Passer du godt på dine børster har du dem mindst 10 år, din foundation ligger pænere, holder bedre og du bruger ikke nær så meget af den.

For det andet skal du finde en god blush eller solskinspudder. Denne skal blot definere og fremhæve dine kinder - det er altid smart (for nybegyndere) at vælge en diskret farve fx. fersken eller diskret lyserød. Er du mørk i huden kan en solskinspudder være god. Også her anbefaler jeg IKKE at spare, men at ty til de gode mineralmakeupmærker.

For det tredje skal du have en mascara - og nu er det ok at spare lidt :) Det findes mange gode i Matas, nogengange på tilbud helt ned til 30,-!! Prøv dig lidt frem med hvilken du synes om.

For det fjerde skal du have en lipgloss - spar endelig!! Uanset (næsten) hvor dyr og god den er så varer gloss ikke længe. Køb en billig, klar lipgloss.

Øjenskygge: Køb en palet med 3 eller flere farver. Hold dig til grønne, brune, guld, orange farver - så er du på den sikre side. Her er det også ok og spare men ikke for meget... Rimmels skygger er meget fine, til en fornuftig pris.

Til daglig er et let lag foundation, lidt blush, mascara og lipgloss super fint! Gem skyggerne til fester og lur på youtube hvor du kan finde videoer til ALT - mange af dem kan man lære meget af!

Og så er det ellers bare hjem foran spejlet og øve!!
God fornøjelse!

WonderBox - skønhedsabonnement