Hej.

Jeg er en tøs på 20år. Da jeg var helt lille havde jeg helt naturlig hvidt hår til jeg blev en 11-12år. Derefter skiftede min hårfarve selv til naturligt kommune/leverpostejs farvet hår. Det har altid været meget fint og tyndt. (se billede)
Jeg har aldrig brudt mig om leverpostegsfarven og da jeg ved at afblegning ødelægger håret meget, valgte jeg i stedet som 15årig at farve mit hår mørkerødt. Jeg har siden holdt mig til de meget rødlige nuancer, da jeg syntes det klæder mig, da jeg er meget lys i huden og har blå/grønne øjne. – se evt. vedhæftet billede.

Jeg plejer at bruge Lóreals produkter, da de har givet det bedste resultat.. og jeg har altid kun brugt hjemmefarve (har faktisk aldrig nogen sinde været hos en frisør, i hele mit liv), da jeg aldrig har haft penge til frisør. Jeg syntes dog efterhånden mit hår er blevet ret skadet, mere tyndt end før og meget farve/lysløst. Dette gør også at farven ikke rigtig trækker ind i mit hår mere, selvom jeg lader det sidde ekstra tid. Jeg læste derfor lidt på nettet om hårfarve og faldt over Henna.. Jeg har dog altid hørt at Henna kunne være farligt bl.a. fordi det kan være kræftfremkaldende og give allergi. Det har også altid stået i brugsanvisningen på mine hårfarver, at hvis først man har brugt Henna, skal man helst holde sig fra kemisk hårfarve, da chancen for allergi er højere.

Jeg har så søgt rundt de sidste par dage efter info.. Nogen steder fortæller de hvor farligt og skadeligt det kan være og man bare skal holde sig langt væk, andre steder anbefaler de det og siger det er det bedste, fordi det netop ikke er skadeligt, men et naturprodukt..??

Så nu vil jeg gerne hører nogle eksperters råd…

Hvad er Henna egentlig? Hvad er det lavet af og hvad skaber den rødlige farve? og hvorfor holder det bedre og skulle være mindre skadeligt?

Hvis jeg vil skifte fra kemisk hårfarve til Henna, hvor længe skal der så gå? Den hårfarve/toner jeg bruger siger det holder ca.6 uger og min erfarring siger at efter 3-4 måneder, plejer det at være helt væk. Så kan jeg farve det der eller?

Hvad er forskellen på Henna farvene.. Jeg har set der er noget der hedder Kobber, Blodrød, kastanje, mahonie osv… Der er så mange forskellige, men ingen af dem viser billeder af farven og så er
det jo svært at vurdere.. Personligt vil jeg gerne have en hårfarve der minder om Anne Lindfjelds (se billede) hvis det er muligt med Henna.. men hvilken af farvener vil du tro kommer tættest på det?

Hvad koster en Henna farvning hos frisøren?

Sidst men ikke mindst vil jeg hører om du kender nogen gode frisøre på Sjælland – helst i nærheden af Roskilde, som kan farve Henna farve og har forstand på det? For har fået afvide at hjmmefarvning ikke er godt – slet ikke med Henna..

MVH.
Mille

WonderBox - Billige hår- og skønhedsprodukter
Kære Mille
Min gode ven Johnny har frisør Arthur i Roskilde, han er cool.
Med hensyn til dine spørgsmål omkring Henna, findes der ikke et farvekort, da henna farven er afhængig af det farvegrundlag man selv har fra naturens side. Henna er plantefarve, men i alle former for farve findes der et produkt som gør at farven holder i håret, og det er den der kan være kræftfremkaldende, men det findes mest i sort henna farve. Henna farver desuden kun uden på hårstrået og ikke indeni, da det ikke er kemisk farve.
Efter min mening kan du roligt farve dit hår med henna. Jeg vil anbefale halv aurburn og halv kobber til den farve du vil have.
Mange hilsner fra
Hasse
Håber du kan bruge mine svar.
WonderBox - Billige hår- og skønhedsprodukter