Kære Anne-Sophie,

Jeg er født med et ret kraftigt, lyst og naturkrøllet (lidt kruset) hår, som har været langt næsten hele mit liv. Jeg har født tre gange og under hver graviditet fik mit hår fornyet længde, fylde og glans, til min store glæde Men efter hver amning tabte jeg ca. 50-70 % af håret – bl.a. blev jeg hver gang helt skaldet i begge tindinger og måtte alle tre gange klippes korthåret for at få mine krøller til at virke mere fyldige og få alle længderne til at vokse ens ud igen.

Det er snart fire år siden, jeg fødte sidst. Også denne gang fik jeg klippet det tynde hår kort (det er nu to år siden) og også denne gang kunne jeg gudskelov se, at det langsomt voksede ud igen som det skulle. Håret er hver gang kommer tilbage, selvom det tager meget lang tid med langt og krøllet hår.

Nu er jeg igen blevet voldsomt og ret pludseligt tyndhåret og er rigtig ked a det! Jeg troede, jeg skulle begynde at lade håret vokse sig langt nu, men i stedet er det blevet tyndere og kortere at se på igen. Jeg har fået lavet reflekter to gange, siden sidste fødsel, hos en økologisk frisør i Århus. Det kan godt se ud som om, det er derfor, mit hår falder af, for det er som om, det knækker midt over og ikke flader af fra rødderne, som det har gjort tidligere. Der er stadig en del hår ved hovedbunden, som virker sundt og blødt, men ikke mere i længderne efterhånden. Kun et par slatne totter….Håret ser forfærdeligt ud lige pt. og jeg er nødt til at klippe det helt kort igen nu i håb om at jeg kan starte forfra og få et sundt hår tilbage. Endnu engang…..

Men jeg er virkelig ked af det og kan ikke forstå, jeg skal lide af hårtab – igen. Jeg har næsten altid farvet mit hår en smule med reflekser, jeg bruger kun milde hårprodukter, spiser sundt og økologisk, ryger ikke, er rask og ikke stresset eller lign. Derfor undrer det mig meget, at det sker for mig.

Jeg er 41 år. Kan det mon skyldes min alder? Kan det være hormoner, der driller mig? Det er som om, mit gamle, smukke, sunde hår ikke vil vende tilbage denne gang og det gør mig faktisk lidt bange.

Jeg bruger ikke p-piller eller andet hormon, heller ingen medicin eller lign.

Er der nogen, som kan hjælpe mig? Ved Århus gerne.

VH CBS

PS To fotos før (lige efter sidste fødsel) og to efter (en måned siden).

Kære CBS.
Åh det er så forfærdeligt hvis man føler man taber sit hår.
Det lyder til at dine hormoner er lidt i ubalance, det kan godt tage tid at få dem i balance igen efter flere fødsler og jo højere alder så jeg det tager længere tid.
Jeg vil tro det har noget med det af gøre, jeg vil anbefale dig at nøjes med hennafarve, og spise masser af b-stress vitamin og d- vitamin evt. en pille der hedder kola også, det er alle noget der er godt for hud og hår. Jeg syntes du skal forsætte hos din frisør hvis et er en rigtig 2grøn salon" den eneste jeg kender der er det i Århus er Haarfin.
Venlig hilsen
Anne-Sophie