Hejsa,

Min mor lider af hårtab og tyndt hår. En kosmetolog der sælger Phyto-produkter (naturlig kvalitetsshampoo med masser af urter og ekstrakter) har sat hende igang med behandling der gerne skulle styrke hendes hårvækst. Hun har kigget på min mors hovedbud med en slags pc-lup, og siger at der er en slags “hudaflejringer” der skal renses væk af hovedbunden, det tager noget tid at komme til bunds, og meningen er at på et tidspunkt er hovedbunden så “ren/klar”, at en speciel ugentlig hovedbundskur (eliksir) bedre kan “komme til” for at styrke hårrødderne.

Fremgangsmåden skulle være at vaske hovedbunden med 2 forskellige slags shampoo som hun skal veksle mellem hver gang, og hun har fået oplyst at faktisk skal vaske hver anden dag..! I mange måneder! Det svarer til ca. 4 hårvaske om ugen. Vi spurgte hende om ikke det ville tørre hår og hovedbund ud, men hun sagde at produkterne er så milde at der ikke vil være noget ved det. Vi har så dog en hårolie/balsam som hun bruger i længderne alligevel. Og så er det meningen efter noget tid at vi skal komme eliksiren i 1 gang om ugen.

Jeg ved at man ikke må vaske sin hovedbund for tit. Hver anden dag er voldsom. Selv hvis shampooerne er milde, vil jeg mene. Men de står fast på det. Derfor spørger jeg dig, er det forsvarligt? Jeg tænker at det da måske kan være ok i en opstartsperiode, men da ikke i flere måneder..? Hvad er dit råd? Er 2-3 gange om ugen ikke nok?

Kære omsorgsfulde datter.

Jeg vil først sige at vi ser virkelig mange der pga. af meget brug af farve, produkter med meget parfume og silikoner, taber deres hår eller bliver tyndhåret.
Det kan dog også være hendes naturlige hormoner der spiller en rolle.
Sidst men ikke mindst er det en god ide at gå til lægen og få undersøgt stofskiftet og skjoldbruskkirtlen.
Hvis man producere for meget talg kan det være godt at rense hovedbunden mild hverdag, men samtidig pleje den med olier eller lign.
Vi arbejder sammen med hårklinikken og dem kan jeg anbefale sammen med brugen af en "grøn Frisør" ligesom Zenz, for at få en godt resultat, det andet er ikke noget jeg har hørt skulle hjælpe.

venlig hilsen
Anne-Sophie
Zenz