Hej Charlotte 🙂 Da jeg er i gang med OSO om frisør, er professionel viden rigtig vigtig. Jeg vil derfor høre dig af, om du muligvis havde lyst til at svare på nedenstående spørgsmål? Det ville hjælpe mig rigtig meget! 🙂
Venlig hilsen Mette Christensen 🙂
Er branchen som frisør hård?
Er det fysisk hårdt?
Skal man være kreativ for at blive frisør?
Hvad er din månedsløn? Høj/lav? Hvordan er det at være lære for en elev, samtidig med at du arbejder? Hvorfor er det frisører ikke ønsker at oplære elever, når de får så meget tilskud?
Er det vigtigt at man er med på det nyeste? Også hvis man vil søge videre, og til kendis livet?
Er frisør et godt job? Overordnede.
Hvordan er arbejdsmiljøet? Er det bedst med to kollegaer med en stor salon, eller sin egen og måske kun med 2 eller ingen kollegaer? Har du prøvet begge? Hvad kunne du bedst lide? Kræver det mere at blive kendt frisør, end at man er frisør i salon?
Er der en stor efterspørgelse på frisører? Er jobmuligheden let?

Jeg forsøger at få svaret på alle spørgsmålene :-)Personligt syntes jeg ikke frisørlivet er hårdt men hvis du ikke styrker din fysik med sport vil du med tiden få skader som med alt andet fysisk arbejde.
Jeg syntes det er en sjov branche hvor man livet igennem kan videreuddanne sig og blive fyldt med kreativ energi. Man bør bestemt være kreativ for at blive en tilfreds frisør der bliver i branchen. Månedslønnen er delvist provisionsberegnet og man skal ikke regne med at kunne tjene mere end 170.- i timen. dertil 6 ugers ferie. Der er ikke noget tilskud til mestre der har elever, dog får man refussion når eleven er på skole 8 uger om året. en elev kan ikke tjene sin løn på 10.000.- ind før det sidste års tid og er derfor en udgift man kan spare væk. Hvis du skal leve af at være kreativ er det altid vigtigst at være informeret om hvad der rykker i modebilledet og rent klippeteknisk. hvis man vil arbejde med mode skal du være før alle andre og selv kunne spotte de nye trends. Jeg har været freelance det meste af mit liv så jeg har ikke været på små saloner. Jeg tror det er et spørgsmål og hvem du er. Man kan godt være trendy og kun være en lille frisør. Hvis du skal være en kendt frisør skal du være en af de bedste og yde mere end nogen anden - hvorfor skulle du eller blive mere kendt end andre? Det er svært at komme i lære og det er endnu sværere at få job hvis man ikke har en 4 års uddannelse. Du gode frisører skal nok få job men det er ikke altid lige stor efterspørgsel. Det er altid en god ide med en god håndværksmæssig uddannelse hvis man vil arbejde med mode og arbejde freelance, så er der altid lidt at falde tilbage på.
KH Charlotte