Hey Gry. Jeg er en pige sidst i tyverne der i mange år i perioder har døjet med små bumser på brystet. Nogen gange så “slemt” at jeg ikke bryder mig om at have en nedringet kjole på! I sommerperioden når huden har fået sol er det ikke så slemt, men ved jo godt at solen også på sigt giver rynker. Hvad kan man evt behandle med for at få en flot hud?
Håber meget på svar.
Knus Eva-Marie.

WonderBox - skønhedsabonnement
Hej Eva-Marie.
Det er et lidt svært spørgsmål når jeg ikke har set det.
De små "bumser" kan skyldes forskellige ting:

1) Det kan være allergi, hvilket kun en læge er kvalificeret til at bedømme. Typisk kan fødevareallergi, svampeallergi, astma og rygning forårsage et udslæt der kan ligne små bumser. (De er typisk små, pusfyldte og forsvinder relativt hurtigt.)

2) Det kan skyldes en infektion i huden. Typisk vil en acne-infektion også vise sig i ansigtet og udvikle små eller store cyster samt comedoner (sorte prikker/hudorme).
Stafylikokker er en bakterie de fleste har i huden som kan "angribe" huden i perioder. - Her bør du også søge læge.

3) Vitaminmangel - Spis sundt og varieret og supplér evt. med vitaminpiller, jeg anbefaler Omnimin (fås i helsekost).

4) Forkert hudpleje.
Sørg for at bruge afrens uden sulfater (især SLS) som fjerner den beskyttende "syrekappe" på huden -Showergel o.lign. er altså bandlyst! Brug cremer der ikke indeholder comedone stoffer såsom petrokemiske olier, talkum og andet skidt der tilstopper huden, brug en enzym- eller mild frugtsyrepeeling 2x om ugen og sørg for masser af fugt! Hold dig langt væk fra alle syntetiske parfumestoffer ( gælder også vaskepulver, deodoranter, parfumer etc. Opsøg en kosmetolog for at få de helt rigtige produkter - hun vil også vide om det er nødvendigt at opsøge læge.

Jeg vil altså forslå dig at koncentrere dig om god hjemmepleje med hjælp fra en dygtig kosmetolog og supplér din kost med masser af gode vitaminer. Grunden til at solen "hjælper" er at huden midlertidig udtørres -Dette løser dog ikke problemet på lang sigt!

Med venlig hilsen

Gry Bejstrup
WonderBox - skønhedsabonnement