Læberne er det mest sensuelle i vores ansigt. Det er også der vi har den mest ubeskyttede hud, dvs ingen fedtkirtler til at skabe den hydro lipide film, der ellers beskytter vores hud. Derfor er det utrolig vigtigt at beskytte læberne godt i vintermånederne og give dem den pleje der er brug for.

Mange mennesker bruger læbepomade i lange baner, ja, nogen nærmest spiser det. De fleste, og billigste, læbepomader består af hovedsagelig af mineralske olier som vores hud ikke kan absorbere. Pomaden lægger sig bare på overfladen, og når den er ”spist” er læberne lige så tørre igen. Husråd som vaseline og babyolie er også brugt. I disse former forhindrer olien fordampning af fugten, og tilfører desuden ikke huden noget. Se efter mineralske olier – og fravælg dem!

Vælg med omhu de produkter du bruger. Hvis de er gode, er det ikke nødvendigt at bruge dem flere gange om dagen. Om du så vælger en læbecreme, serum eller plejende læbestift er egentligt ligegyldigt, bare du får smukke læber der føles og ser dejlige ud.

Sådan får du perfekte læber:
– Brug peeling på læberne 1 gang om ugen, ekstra hvis de er tørre så de skaller.
– Brug fugt maske på læberne når de har behov for det.
– Tegn læberne op før du kommer læbeprodukt på, og læg altid produktet på med pensel.
– Start altid med læbestiften midt på læben så får du ikke for meget produkt i mundvigen, fordel så farven jævnt og perfekt.

Valg af farve:
– Lyse farver gør altid større, mens mørke farver mindsker. Pas på hvis du bruger lys farve, at den ikke er så lys og beige at den falder sammen med din hudfarve, for så ”forsvinder” dine læber.
– Matte farver mindsker volumen mens glans giver volumen.

Brug denne viden når du vælger dit læbeprodukt.

 Input fra Gitte Lindgren

WonderBox - hår- og skønhedsprodukter kun 279 kr!