Der findes ikke nogen overordnet forklaring på, hvorfor nogle mennesker oplever, at de sorte rande eller mørke skygger sniger sig frem under øjnene. Der kan derimod listes forskellige årsager op til, hvad det kan være og rådene til, hvordan man kan få dem væk tilpasses derefter.

Trist hudfarve
Mange tror, at mangel på søvn kan være en direkte årsag til de mørke rande. Dette er ikke helt rigtigt. Manglende søvn kan derimod have en påvirkning på ens hudfarve. I de perioder, hvor man ikke får nok søvn, kan huden gå hen og blive bleg og gennemsigtig at se på. Huden omkring øjnene er utrolig tynd, og under huden ligger der en masse blodkar, som på grund af hudens blege farve, som kan komme af for lidt søvn, vil træde tydeligere frem, end de gør, når huden har en sund og farverig glød. En sund og farverig glød opnås ved en tilpas mængde søvn, masser af væske og en sund og varieret kost.

Ubetænksom solbadning
En anden årsag til rande under øjnene kan være øget pigmentforandringer ved huden under øjnene. Pigmentforandringer kommer af ubeskyttet eller ubetænksom solbadning og kan være rigtig svært at komme af med igen. Derfor er det bedst at forebygge på dette område ved at huske at beskytte huden ved brug af solcreme, solhat, solbriller osv. Det er også en god idé at anvende en øjencreme med UV-filter. Hvis du allerede har fået pigmentforandringer ved øjenområdet, findes der forskellige kosmetiske behandlinger, som kan hjælpe. Her er det dog vigtigt, at du undersøger området grundigt, da der sommetider kan være risici forbundet med sådanne behandlinger.

Gammel makeup og manglende fugt
Mange kvinder glemmer at fjerne deres makeup om aftenen eller vælger bevidst at lade være. Dette kan dog også være en årsag til overfladiske sorte rande. Den gamle makeup sidder næppe særlig flot, når du efter otte timers søvn har ligget og vendt og drejet dit ansigt i puden. Husk derfor at fjerne makeuppen om aftenen og tilfør gerne en fugtgivende creme. Dette skal helst være en øjencreme, da de er produceret specielt til den tynde hud under øjnene. En gang i mellem kan du supplere med agurkeskiver, da de har en kølende og fugtgivende effekt på området omkring øjnene. Den kølende effekt får blodkarrene til at trække sig sammen, så de bliver mindre synlige. Denne effekt er dog kortvarig, men kan eksempelvis være nyttig lige inden et møde, en festlig begivenhed eller andet.

WonderBox - hår- og skønhedsprodukter kun 279 kr!