En svensk undersøgelse, publiceret i Journal of Dermatology, viser, at kvinder taber mere hår i efterårsmånederne end i årets øvrige måneder. En af hovedforklaringerne på dette, siger forskerne I undersøgelsen, er hårets naturlige cyklus.

Den danske ekspert, indehaver og leder af Hårklinikken, Lars Skjøth, genkender fænomenet, men er dog ikke enig i, at det er hårets naturlige cyklus, der er grunden til det øgede hårtab, når bladende forlader træernes grene. Han mener derimod, at hårets naturlige cyklus er meget varierende og individbaseret, og at det snarere er det utilregnelige skandinaviske vejr, der i nogle tilfælde kan kickstarte et midlertidigt hårtab.

Vejret påvirker kroppens hormoner

Sommeren er for mange årstiden, hvor det menneskelige batteri bliver genopladet, så kroppen er klar til at tage de vejrmæssige udfordringer op, som resten af året byder på. Dog er det i de skandinaviske lande ikke en garanti, at vejret kan bidrage til denne genopladning. En våd og trist sommer kan sommetider resultere i en uønsket vinterdepression, hvilket kan øge udskillelsen af stresshormonet cortisol. Dette kan medføre, at man taber håret.  

Midlertidigt hårtab  
Det kan være en psykisk belastning, hvis man pludselig havner i en situation, hvor håret falder af. Her er det vigtigt at slå fast, at hårtab som er forårsaget af vinterdepression eller lignenede oftest er et midlertidigt hårtab. Hårtabet er forårsaget af en ændring i kroppens hormonelle balance, og så snart balancen er genfundet, vil håret komme tilbage. Hvis du mener, at det har stået på for længe, kan du spørge din læge til råds.

WonderBox - hår- og skønhedsprodukter kun 279 kr!