Der er mange grunde til at træne udendørs

At flytte træningen fra fitnesscentrets lumre sal og ud under åben himmel har længe været et hit i USA, og trenden har efterhånden også fået et godt tag i os danskere. Gennem de seneste år er det nemlig blevet mere og mere populært at træne udendørs – oven i købet i al slags vejr. Foruden de mange udendørs træningsparker, der skyder op rundt omkring, så tilbyder flere og flere fitnesscentre og private trænere også udendørs holdtræning, hvor bl.a. kombinationen af løb, konditions- samt interval- og styrketræning ved hjælp af naturen redskaber skaber holdånd samtidigt med, at det giver sved på panden og masser af frisk luft.

Naturen giver mental ro

Undersøgelser viser, at fysisk aktivitet i naturen i modsætning til indendørs træning ikke nødvendigvis spiller en rolle for din kondition eller styrke, så længe du bare er fysisk aktivt, men hvad angår dit mentale velbefindende, spiller naturen derimod en helt afgørende rolle. I modsætning til indendørs træning i f.eks. et fitnesscenter, hvor hjernen ubevidst arbejder på højtryk for at bearbejde de mange indtryk fra træningsmaskiner, musik, og andre mennesker, så har det en afstressende effekt og skaber ro i sindet, hvis du træner ude i naturen.

Når du løber, cykler eller dyrker andre former for udendørs motion, bruger du desuden alle dine sanser. Du indsnuser de mange dufte, du mærker blæsten og regnen mod huden og hører fuglene kvidre og bladenes hvislen. Desuden fornemmer skovbunden, græsset eller sandet under dine fødder, og alle disse mange forskellige sanseindtryk er med til at dæmpe hverdagens tankespind og hjælpe dig til i højere grad at være til stede i nuet. Samtidigt er den friske luft og stilheden med til, at du nemmere kan koble fra og tanke ny energi, og sol- og dagslyset har en positiv indflydelse på din nattesøvn og fyrer desuden op under humøret.

Sunde grunde til at træne udendørs

Tre sunde grunde til at træne udendørs

  • Naturens mangfoldighed, variation, dufte og lyde har en positiv effekt på dit humør og din stresstærskel. Et engelsk studie har påvist, at folk, der træner udendørs, oplever at få mere energi og blive mere positive samtidig med at deres spændinger, vrede og depression mindskes – sammenlignet med folk der træner indendørs.
  • Mange oplever, at de nyder deres træning mere, når de er udendørs. Dermed træder fysisk ubehag og træthed i baggrunden. Måske er det forklaringen på det, som forskere fra Texas State University har fundet ud af, nemlig at atleters præstationer blev forbedret, når de var i grønne omgivelser.
  • Træning udendørs er med til at holde din motivation oppe. Studier har i hvert fald påvist, at man i højere grad overholder sit træningsprogram, når det foregår udenfor.

Skrivet af: Pernille Lewinsky Kofoed
Kilde: Huffingtonpost.com og Sciencedaily.com

WonderBox - hår- og skønhedsprodukter kun 279 kr!