Lad sandhederne komme på bordet, og lad os mane myterne til jorden. Vi hører ofte, hvad vi må, og hvad vi ikke burde gøre, når det gælder vores hår. Men hvad er egentlig sandt, og hvad er falsk?

Sandt:
Stress og forkert kost kan medføre hårtab
Stress og forkert kost kan have den bivirkning, at man taber noget af håret midlertidigt. Dette skyldes, at håret går fra en vækstfase til en hvilefase (den telogene fase), hvor håret simpelthen falder af. Denne form for hårtab er diffust, hvilket vil sige, at man fælder over hele hovedbunden og ikke kun på bestemte områder, som ved pletskaldethed. Når kroppen igen er i balance, vil håret, hvis det skyldes stress eller forkert kost, vokse ud på ny.

Hårelastikker kan slide på håret

Hvis man ofte har opsat hår, og frisuren ikke varierer synderligt kan det have en opslidende effekt på håret. Det er altså ikke en god idé altid at have sat håret op i den samme hestehale, da håret vil blive slidt mere det sted, hvor elastikken sidder. Et godt råd er at bruge elastikker uden metalsamling, da metallet er ekstra skadeligt for håret.

Hovedbundsmassage kan gøre dit hår stærkere
Dit hår har godt af, at hovedbunden bliver masseret. Det stimulerer nemlig og sætter gang i blodcirkulationen, hvilket giver håret bedre forudsætning for at vokse.


Falsk:

Håret vokser hurtigere, hvis man klipper det ofte.
Dette er ikke helt sandt. Håret har godt af at blive klippet, da spaltede spidser på den måde fjernes, men en klipning får ikke håret til at vokse hurtigere. Det får det dog til at være og se sundere ud, så en klipning hos frisøren er bestemt godt for dit hår.

Der er ingen risiko, når blot man bruger økologisk hårfarve
Det er sandt, at dit hår tager mindre skade, hvis du bruger en mere skånsom hårfarve. Dog er det ikke alle hårfarver, der er fri for problematiske stoffer blot fordi, de er økologiske. Derfor er et godt råd, at man rådfører sig hos sin frisør og får foretaget farvningen der.

Du må kun vaske håret hver tredje dag
Vi er alle forskellige individer med individuelle hårstrukturer, hårtyper og behov. Derfor er det også forskelligt, hvor meget dit hår skal vaskes. I stedet for at sætte et fast antal på de dage, der skal være mellem hver hårvask er det bedre at kigge på håret og se, hvad det har brug for. Det er sandt, at dit hår kan blive fedtet ved for megen hårvask, og her er et godt råd at springe et par hårvaske over og i stedet bruge en tørshampoo til at rense for snavs og andre forurenende partikler.

WonderBox - hår- og skønhedsprodukter kun 279 kr!