Extensions kan fås i flere længder, farver og former. Derudover kan man vælge mellem ægte og uægte hår, og de to slags hår skal ind imellem behandles forskelligt. I det følgende kan du få gode råd og fif til, hvad du må gøre og ikke gøre med extensions af ægte hår, og hvordan du skal pleje det.

Brug af varmestyling
Glattejern, krøllejern og føntørrer har efterhånden sin faste plads i enhver kvindes samling af stylingredskaber. Og heldigvis behøver de ikke at komme i gemmekassen blot fordi, du får extensions – i hvert fald ikke, hvis håret er ægte. Du skal dog være forsigtig ved samlingerne, altså der hvor dine extensions bliver fastgjort til dit eget hår. Dette kan godt kræve lidt øvelse. Når du føntørrer håret, skal du starte ved rødderne og dernæst længder og spidser. Hver opmærksom på at skrue lidt ned for varmen og hold gerne apparatet ca. 20 cm. fra håret.

Pleje af extensions
Extensions af ægte hår er ikke en billig affære. Derfor anbefales det, at du husker at pleje dem, så du kan få glæde af dem så længe som muligt.

Som dit eget hår kræver dine extensions også fugt. Derfor er det en god idé at forkæle håret med en kur ca. hver anden uge eller efter behov for at holde håret sundt, fugtigt og blankt. Derudover er det vigtigt at anvende hårprodukter, som er beregnet til din hårtype og endnu bedre, produkter som er er beregnet til extensions. Overvej at bruge lidt ekstra tid og penge på dine hårprodukter, efter du har fået extensions, det kan betale sig i længden.

Vask og udredning
Eftersom påsætningsmulighederne for extensions er mange, er der flere forskellige procedurer for, hvordan man skal vaske håret. Hvis extensionshåret er permanent fastgjort til dit eget hår, skal du gøre følgende:

 • Red håret igennem inden vask
 • Fordel shampooen i hele håret fra hovedbunden og ned til spidserne. Undgå dog at massere shampooen ind i hovedbunden, så du ikke risikerer, at der er en masse rester, der sætter sig fast i samlingerne
 • Skyl nu håret grundigt igennem, indtil du er sikker på, at al shampooen er ude
 • Brug en conditioner i længderne, start ca. 8 cm. fra hovedbunden og skyl efter med vand.
 • Læg forsigtigt et håndklæde om håret, som kan suge vandet. Undgå dog at lave en turban, da denne kan medføre, at der bliver hevet for meget i håret samt at håret bliver ustyrligt.
 • Red forsigtigt håret igennem med fingrene, inden du anvender en børste (gerne en, der er beregnet til extensions)
 • Red håret nedefra og bevæg dig forsigtigt og langsomt op mod hovedbunden.

Hvis du bruger clip on extensions ser fremgangsmåden anderledes ud:

 • Start med at tage dem ud af håret og fyld en balje op med lunkent vand
 • Skum noget shampoo op i vandet og læg dine extensions deri. Sørg for at ”clip’en” ikke ryger ned i vandet
 • Når det har ligget der i 3-5 minutters tid, skal du skylle det grundigt til al shampoo er ude
 • Foretag samme procedure med conditioner, hvis du ønsker at pleje dine extensions lidt ekstra
 • Når du skal tørre dine clip on extensions, skal de lægges til tørre. Du må hverken tørre dem på almindeligvis eller hænge dem op, da det vil give håret et slapt look.

For at undgå, at håret filtrer, er et godt råd, at du fletter det, inden du går i seng.

Farvning af extensions
Hvis du pludselig synes, at dine extensions trænger til fornyelse i form af farve, er det utrolig vigtigt at vide alt om hårets struktur og fortid. Derfor anbefales det, at du til enhver tid kontakter din frisør, hvis du overvejer at farve dine extensions. Din frisør vil kunne vejlede dig. Hvis du blot kaster dig ud i en hjemmefarvning, risikerer du at ødelægge dine extensions, da det kan være forbehandlet på en måde, der betyder, at det ikke vil kunne tåle at blive farvet.

WonderBox - hår- og skønhedsprodukter kun 279 kr!