Myter florerer om, at neglelak er usundt og ødelæggende for neglene. Hvis du blot følger nogle råd, når neglene skal piftes op, kan myterne aflives.

Gullige og misfarvede negle efter brug af neglelak kan forekomme, hvis du blot putter farven direkte på neglene. Misfarvning sker især, når du bruger en meget mørk nuance, men kan også sagtens vise sig ved de lysere toner. For at undgå den kedelige konsekvens, skal du bruge en underlak, hver gang du lakerer negle. Dette vil nemlig virke som et beskyttende lag, og dine negle vil ikke have taget skade, når lakken igen fjernes.

Om der er andre forskelle end prisen på en billig og en dyr neglelak er ofte noget, der bliver diskuteret. Dog skal det siges, at en dyrere lak i mange tilfælde er af bedre kvalitet, hvilket betyder, at den lægger sig pænere på neglens flade og holder længere. Derudover vil du også ofte erfare, at der ikke er lige så mange skadelige stoffer i de lakker, hvor du betaler lidt ekstra.  

For at give dine negle pleje og gøre en ekstra indsats for, at de holder sig pæne, er det en god idé at bruge noget negleolie både før, du lægger lakken, men også efter. På den måde undgår du, at dine negle bliver tørre. Det er dog vigtigt, at du husker at tørre al olien af, inden du dekorerer dine negle, da lakken ikke vil holde ligeså godt, hvis neglen ikke er fuldstændig tør, når lakken lægges. 

Med disse fif kan du trygt kaste dig ud i nogle af de smukke dybe efterårslakker, uden at dine negle tager skade. Prøv for eksempel at kaste dig ud i en lak i en grå/grønlig nuance med metallic look. Den er skøn og trendy netop nu, hvor træerne giver slip på deres blade. 

WonderBox - hår- og skønhedsprodukter kun 279 kr!