Selvom det ville være lækkert, er vi ikke alle så heldige at være født som naturlige skønheder. Makeuppen kan gøre meget for kvinden. Nogle kvinder føler sig nøgne uden makeup og har nærmest ikke lyst til at gå uden for en dør uden den faste krigsmaling. Andre vælger at sove med den, hvilket bestemt ikke er sundt for hud, øjenvipper, bryn osv. Hvis du er en af de kvinder, som har svært ved at se dig selv uden makeup, er permanent makeup måske løsningen.

Mange skønhedsklinikker tilbyder i dag permanent makeup, som er en metode, der oprindeligt har sine rødder i oldtidens Egypten. Metoden sammenlignes ofte med tatovering, men der er en forskel. Permanent makeup udføres med mikropigmentering, som ikke går lige så dybt ind i huden som en tatovering. Det medfører så også, at holdbarheden kun er 3-5 år, hvorefter man så kan vælge at få foretaget skønhedsbehandlingen på ny.

Hvad kan man få med permanent makeup?
Permanent makeup kan ikke hjælpe til, at du får lagt en evig dækcreme, så din hud bliver fejlfri. Den kan heller ikke give dig permanente rosenrøde læber. Metoden kan derimod gå ind og give en permanent kant til dit ansigt ved at markere bryn, vippekant og læbekant.

Permanent makeup kan også være en stor hjælp for kvinder, som har været igennem et sygdomsforløb, som har medført hårtab, eller kvinder som lider af pletskaldethed. Den kan derudover også være ønskværdig for kvinder, som generelt er meget lyse i huden, hvor bryn og vipper næsten forekommer gennemsigtige.      

Ved brynene kan permanent makeup bruges til at give mere kant, men den kan også bruges til at give ansigtet helt nye bryn, hvis man har mistet sine egne bryn. Eyelineren kan især være til gavn, hvis man har meget lyse vipper, eller slet ingen vipper, da den kompenserer for noget af den manglende farve, som vipperne kan give. Læberne kan ved hjælp af en permanent lipliner korrigeres eller fremhæves. 

Sted og priser
Permanent makeup foretages på mange skønhedsklinikker. Det er dog en behandling, som kræver stor præcision og hygiejne fra behandlerens side, og et godt råd er derfor at undersøge lidt om klinikkens erfaring og ry inden for området, inden man får foretaget behandlingen. Priserne svinger fra ca. 2000 til ca. 5000 per behandling – dvs. øjenlåg eller bryn eller læbelinje. Ofte kan du få foretaget en genopfriskning, inden for x antal år, som koster mindre end den første behandling. Det kan godt gå hen og blive en dyr omgang, men fordelt ud på årene for holdbarheden, kan det godt betale sig, hvis det kan give mere livsglæde. 

WonderBox - Billige hår- og skønhedsprodukter