Irriteret, sensitiv, følsom, sensibel, sart – alle sammen betegnelser for samme tilstand i din hovedbund. Det klør og det kradser, håret klasker helt og aldeles, du aner måske en lille smule skæl i hovedbunden. Det er på godt jysk, rigtig træls!

I de fleste tilfælde skyldes sensibel hovedbund ubalancer eller hormoner i kroppen.
Indre påvirkninger har med hormoner at gøre. Hudens naturlige pH-værdi ændres når der er ubalance i kroppen, og svampe- og bakteriefloraen ændres. Som kvinde kan graviditet og amning spille ind, og du kan rent faktisk også opleve at hår og hovedbund opfører sig ”præmenstruelt” i perioder. Hormonudsving kan ligeså give udsving hvis du har tabt dig meget eller er udsat for kraftig stress.

Ydre påvirkninger af hovedbunden skyldes i de fleste tilfælde shampoo og stylingprodukter. Selv gode og naturlige produkter kan give problemer, hvis produktet indeholder tilsætningsstoffer du ikke kan tåle.

En sidste faktor der kan påvirke din hovedbund, er ændringer i vejret – kulde og varmepåvirkninger. Især vintervejret er hårdt mod såvel huden som hovedbunden.

Der er ingen grund til panik hvis ændringerne er forbigående, men genvinder hovedbunden ikke sin naturlige tilstand, bør du undersøge sagen nærmere hos en specialist.
 
 

WonderBox - hår- og skønhedsprodukter kun 279 kr!