"Mit hårtab startede meget tidligt. Allerede da jeg var 16 år, begyndte jeg at få meget høje tindinger. Det er vist ikke forkert at sige, at de fleste unge mennesker går meget op i deres udseende på det tidspunkt i deres liv. Det gjorde jeg også, og derfor var det ikke noget, jeg syntes var sjovt.

Som 16-årig er der stort set ingen andre med høje tindinger, og jeg syntes ikke, at det var nogen fed måde at skille sig ud på.

På det tidspunkt forsøgte jeg mig med nogle piller kaldet propecia, som skulle stoppe hårtabet og give noget af håret tilbage, men efter et år uden effekt stoppede jeg med det, da det var uden effekt og relativt dyrt.


Før behandlingen hos Hårklinikken

Efter gymnasiet gik det stærkt, og håret begyndte at blive rigtig tyndt i toppen. Så tyndt, at jeg meget af tiden gik med kasket, og de gange, jeg tog kasketten af, blev folk overraskede over at se, hvor tyndhåret jeg var. Det var let at se, og ikke ligefrem noget, der gav en ung mand selvtillid. Så jeg tog en beslutning om at rage alt mit hår af.

I forhold til selvtilliden og selvværdet var det et ømt punkt. Jeg havde fuld fart på alle andre aspekter af livet, og det hele kørte på skinner og under kontrol. Men lige det med håret kunne jeg ikke selv kontrollere, og jeg ”skammede” mig over at være halvskaldet, fordi jeg syntes. at det gav associationer til at være i livets efterår, og jeg forbandt det med, at tingene gik den forkerte vej.

Derfor barberede jeg mig hver dag fra jeg var ca. 20 til jeg var 26 år gammel. Jeg havde egentlig ikke tænkt på, at jeg kunne gøre noget ved min situation.

Så faldt jeg over Hårklinikkens hjemmeside. Jeg blev med det samme meget interesseret, fordi der var et billede af en tidligere gymnasiekammerat fra Herning på hjemmesiden. Det var en del år siden, jeg sidst havde set ham, og da havde han et meget kraftigt mørkt hår. Det havde han igen på billederne, men jeg kunne se på før-billederne, at han havde været meget tyndhåret ligesom jeg.


3 mdr. efter behandlingen hos Hårklinikken.

Jeg kunne se, at Hårklinikken gjorde brug af en anden transplantationsform end de andre, et hvor man undgik arrene, og det tiltalte mig meget.

Jeg er ikke i tvivl om, at det har været kraftigt medvirkende til det drive, jeg besidder i dag. Jeg lærte, at hvis man ikke er tilfreds med noget, som det er, så kan man selv gøre noget ved det.


12 mdr. efter behandlingen hos Hårklinikken.

Jeg besluttede mig efterfølgende for at lave en Ironman sommeren efter, det var noget, jeg aldrig havde troet, jeg kunne gennemføre. Men jeg tabte mig 10 kg og kom igennem overraskende ubesværet. I dag dyrker jeg triatlon på eliteniveau og har deltaget ved verdensmesterskaberne på Hawaii.

En hel anden livsstil blev skudt i gang sammen med hårtransplantationen, og selvom jeg ikke umiddelbart kan beskrive det, så må det være det, som har givet mig det øgede overskud og energi.


Hårklinikkens lokaler på Amaliegade 42 i København K.

Rigtig mange mennesker lider af hår- eller hovedbundsproblemer, hvilket kan resultere i tyndt hår eller komplet hårtab. Derfor hjælper Hårklinikken både mænd og kvinder med at få håret tilbage.

Du kan læse meget mere om Hårklinikken og de forskellige transplantationer på www.haarklinikken.dk eller ringe på telefon 33 11 36 10 for mere information.

WonderBox - hår- og skønhedsprodukter kun 279 kr!