Årstiderne skifter, og din huds behov følger med. Om sommeren er hudens behov for fugt ikke lige så stort som om vinteren. Kulden kan let udtørre din hud, den kan blive rød og irritabel, hvis ikke du giver din krop den rigtige pleje.

Det gælder hele kroppen
Det, at din hud får rigeligt med fugt, er altafgørende for, at den ikke udtørrer. En nem måde at tilføre huden fugt er ved at bruge creme, eksempelvis efter du har været i bad. Gå efter cremer, der indeholder E-vitamin, da dette vitamin vil være med til at opretholde kroppens fugtbalance og modvirke kløe. Husk at have fokus på ansigtet og hele kroppen – også albuer, nakke og fødder, som har en tendens til at tørre ekstra ud om vinteren.

Fjern de døde hudceller
Selvom det kan virke som en kvindeting, er det også vigtigt, at du som mand husker at fjerne de døde hudceller. Det kan let gøres ved at anvende en scrub 1-2 gange om ugen, mens du tager et bad. Det er ikke noget, som tager oceaner af tid, da det nærmest bare erstatter en showergel, som de fleste af os alligevel bruger. Når de døde hudceller fjernes, vil du opleve, at huden bliver frisk og velplejet. Et ekstra fif er at droppe de lange varme bade, selvom det kan være rart på en kold vinterdag. For lang tid under det varme vand vil nemlig udtørre huden.

Klæd dig godt på
Udover at holde huden fugtet og frisk er det også vigtigt, at du pakker den godt ind, når kulden tager til. Husk at bruge varme sokker og vanter, så du undgår, at huden sprækker i den kolde luft. Mænd er ofte korthåret, og derfor er nakken også et udsat område. Et godt halstørklæde eller en varm hætte er derfor en god hjælp, hvis du vil beskytte din hud mod kulden.

WonderBox - skønhedsabonnement