Er produktet økologisk?
For at finde rundt i junglen af plejeprodukter kan du til en start kigge efter certificerede produkter. Ved at kigge efter disse, er du sikker på at få et produkt, som indeholder en forholdsvis stor mængde af økologiske ingredienser. Nogle af de forskellige certificeringsmærker, som viser, at en bestemt andel af produktets ingredienser er økologiske, er bl.a.:

   
Cosmetic-Bio-mærket

Organic—mærket
                    

USDA-mærker
                     

Hvis det både skal være økologisk og allergivenligt
Ovenstående er blot et udpluk af de mange certificeringsmærker. Hvis du ønsker at købe produkter, som både er økologiske og allergivenlige kan du kigge efter produkter, der både har økologimærke og mærker som svanemærket eller astma- og allergimærket. Disse mærker siger ikke noget om mængden af økologiske ingredienser, men de indikerer, at der ikke er brugt ingredienser, som kan være potentielt allergifremkaldende eller hormonforstyrrende.

Sådan går du uden om parfumen
Hvis du har en tendens til at få allergi eller blot ønsker at være på den sikre side, er det en god idé at gå uden om produkter, som indeholder parfume. Produkter der både har et økologimærke og samtidig bærer astma- og allergimærket eller svanemærket indeholder ikke parfume. Derudover kan du gå efter produkter fra producenter, som åbenlyst markedsfører sig på, at deres produkter ikke indeholder parfume. Hvis et produkt indeholder parfume, skal der stå, at det indeholder ”parfume”, ”fragrance” eller ”aroma”. Hvis dette ikke står under ingredienserne, har du god grund til at tro, at det er et parfumefrit produkt.

Hvis du er i tvivl om, hvilke produkter du skal vælge, så prøv at forhør dig hos frisører eller kosmetologer, som markedsfører sig på at sælge økologiske eller allergivenlige produkter.

WonderBox - hår- og skønhedsprodukter kun 279 kr!