I Dybbølsgade tæt ved Enghave Plads i København ligger en lille frisørsalon med navnet KUSHI. Kushi er japansk og betyder kam – her har Morten Lynge sin salon, og hverken han eller salonen er helt almindelig…..

Kushi er japansk og betyder kam. Hvad var mere nærliggende for Morten Lynge end at vælge dette navn til sin nye frisørsalon, da han åbnede ved Enghave Plads for snart ti år siden. Her kommer forklaringen: Ordet Kushi fik han faxet hjem af sin onkel, der på det tidspunkt boede i Japan hos nogle munke. Morten Lynge fortæller, at ’kushi’ også findes i det arabiske sprog og betyder glæde. Udenfor på den hvide facade er navnet skrevet på både dansk og japansk. Indenfor er salonen interessant, fordi Morten Lynge foruden sine nødvendige frisør remedier har samlet en hel historie i form af kunst og kunsthåndværk og sjovt inventar. Salonen er ikke stor, men Morten Lynge har tilført den stor mental rummelighed.

Kushi har siden åbningen været en central del af miljøet omkring Enghave Plads. Der går sjældent mere end 10 minutter uden at en af naboerne kigger ind til en sludder, eller bare for at høre hvornår der mon kunne være tid til en trimning.

Salonen ligger nær Enghave Plads, rundt om hjørnet fra Istedgade. Der er ikke noget der hedder faste åbningstider, så det er nok lettest at ringe til os og lave en aftale.

Hjemmeside: www.kushi.dk.

Kushi
Dybbølsgade 70
1721 København V
Tlf. 33 23 00 32
mail@kushi.dk