Karsprængninger, som er meget små blodårer, der ligger lige under hudens overflade, kan for nogle kvinder være utrolig generende, når de begynder at dukke op i ansigtet eller på kroppen. Jo lysere man er i huden, jo tydeligere er karsprængningerne. Ekstra solbadning er dog ikke en løsning.

Hvis man ser på nogle af årsagerne til karsprængninger, er en af dem nemlig manglende beskyttelse mod solen. Dog er det ikke den eneste vejrfaktor, man skal beskytte sig imod. Frost og kulde kan også virke hårdt på huden og resultere i de irriterende karsprængninger.

Beslutningen om at beskytte sin hud mod forskellige vejrforhold, er en beslutning, man selv kan tage. Dog kan de små aftegninger også være arveligt betinget, og i dette tilfælde kan man ikke rigtig forhindre deres fremkomst.

Hvad kan man så gøre, når man har fået karsprængninger
Hvis det ikke er generende i større omfang, kan man anskaffe sig en concealer, som kan hjælpe med at dække de ramte områder i større eller mindre grad. Her er det vigtigt at huske, at der både findes concealere til røde og blå gener, så man er sikker på at få den, der dækker ens behov.

De fleste tilfælde af karsprængninger hører under gener af kosmetisk karakter og er derfor ikke livstruende. Dog kan udseendet have stor indvirkning på folks dagligdag. Hvis det påvirker dit selvværd, dit humør og dit liv i højere grad, bør du tale med din læge, så i sammen kan finde ud af, hvilken behandling, som passer dig – for der findes forskellige former for behandling, som kan fjerne karsprængninger.

WonderBox - hår- og skønhedsprodukter kun 279 kr!