Bryllupsdagen er for mange kvinder en dag, som de har drømt om, siden de var små. Det er også en dag, hvor alt helst skal være perfekt, og hvor så lidt som muligt må gå galt. Derfor er det bedste råd op til et bryllup; forberedelse. Hvordan sikrer du dig, at din hud er pæn på dagen? Hvordan skal din makeup være? Hvilke brudefrisurer er in? Alle disse spørgsmål er værd at overveje, og her får du en guide, der kan hjælpe dig lidt på vej.

Kræs om din hud op til brylluppet
En smuk makeup er et must til et bryllup, men den smukkeste makeup opnår du kun, hvis du husker at pleje din hud ekstra godt op til brylluppet, da din hud er fundamentet for dekorationen. Noget af det, som du nemt kan gøre for din hud, er at sørge for at rense den for makeup hver aften, inden du går i seng. Hvis du lader makeuppen sidde natten over, risikerer du at få tilstoppede porer, som er noget af det, der giver bumser. Brug gode renseprodukter, som passer til din hud. Hvis du er i tvivl, er det en god idé at få vejledning fra en professionel, så du undgår at skade din hud med forkerte produkter. Suppler dine renseprodukter med en god fugtighedscreme, så din hud bliver elastisk, blød og lækker. Udover renseprodukter og ansigtscreme, kan det anbefales at bruge en form for ansigtsmaske 1-2 gange om ugen.

Når brylluppet er lige op over, kan der være mange opgaver, som stresser dig. Stress og for lidt søvn kan gøre huden mat, hvilket kan resultere i, at hudens blodårer træder tydeligere frem under øjnene. Derfor er det vigtigt at få regelmæssig søvn – og få rigelig af den – så du ikke ender op med sorte rande under øjnene på bryllupsdagen. Et godt tip er, at lægge to skiver agurk på øjnene nogle timer, inden pynteriet går i gang. Agurkeskiverne vil køle området omkring øjnene samtidig med, at de vil afgive fugt til huden.

Makeuppen skal passe til anledningen
Nogle kvinder går aldrig med makeup, andre kan ikke undvære det. Til et bryllup handler det om at finde ud af, hvad du føler dig tilpas ved. Hvis du ikke er vant til at gå med makeup, er det ikke på din bryllupsdag, du skal kaste dig ud i den helt store krigsmaling. Hvis du omvendt er vant til at gå med meget makeup, skal du overveje at drosle lidt ned denne dag, da ingen ønsker at ligne en sminkedukke i en hvid kjole. Makeuppen skal hænge sammen med bryllups-setuppet, brudekjolen, håret og selvfølgelig også den type, du er. Gør op med dig selv, om du selv vil stå for makeuppen, om du vil have en veninde til det, eller om du vil sætte noget af bryllupsbudgettet af til at få hjælp fra en professionel stylist. En stylist vil kunne guide dig og give dig råd i forhold til, hvad der vil passe til dig, og hvad du skal holde dig fra. Dog er det altid godt at have gjort dig nogle tanker, inden du træder ind i salonen. Her er lidt inspiration fra catwalken.

Det feminine look med et twist af nude
Hos Valentino og Rodarte finder vi to looks, der passer rigtig godt til et bryllup, hvis man er til den bløde, smukke og lyse stil. Hos Valentino har makeupartisten Pat Mcgrath valgt at blande grålige nuancer med lysviolet. Hun har forsigtigt indrammet øjet med en brun eyeliner, som bærer os lidt hen imod en meget mild og smuk form for smokey eyes. Huden er simpel og læberne ligeså.

Makeuplooket hos Rodarte henter inspiration fra den australske outback. Her er det Bronzer og rouge, der er omdrejningspunktet. Kinder og bryn er markeret med bronzer, og på øjnene har makeupartisten James Kaliardos valgt at lægge en pink blush på det yderste af øjenlåget, både over og under øjet. Han har herefter valgt at lægge en lidt lysere pink/peach blush på selve øjenlåget og for at åbne øjet, har han lagt hvid øjenskygge i øjets inderste krog. På læberne har han lagt en lys pink, næsten nude, læbestift. Looket hos Rodarte er mest til inspiration, da man skal passe på ikke at lægge et for tykt lag af bronzer på den store dag.

Farver med måde
Det er ikke kun modeller med det fine nøgne look, der har slentret ned af catwalken denne sæson. Hos både Jason Wu og Marc by Marc Jacobs har efterårslooket budt på farver, men vel at mærke, farver med måde. Til et bryllup må makeuppen ikke blive overdrevet. Derfor er det en god idé at vælge sit fokus, hvis du gerne vil have lidt mere knald på.

Hos Jason Wu er fokus på øjnene, hvor makeupartisten Diane Kendal har brugt en matallic grøn øjenskygge på øjenlågene. Hun har forlænget øjenlågene en smule ved at lave en cat eye form, hvor øjenskyggen trækkes op i en spids. Kinderne har fået en smule rouge i en meget sart rosa, og læberne er holdt i en nude nuance. Hos Marc by Marc Jacobs er fokusset på læberne. Brynene er også markeret, men øjnene er derimod holdt meget neutrale. På den måde bliver looket ikke for tungt og vil fungere fint til en brud – især hvis kjole og frisure er holdt simpelt.   

Find den perfekte frisure til den store dag.
Når makeuppen er på plads, og kjolen er valgt, kan du sætte prikken over i’et ved at have en smuk frisure, så helheden udgør et gennemført look. Hvis du ikke ønsker en traditionel brudefrisure, kan du lade dig inspirere af nogle af de store designere, som har givet deres bud på et efterårs/vinter-look.

Hos Emilio Pucci er håret slået ned, men det er ikke kedeligt. Her har man valgt at lave en fletning, som går fra den ene side af hovedet til den anden, så den udgør en form for hårbånd. Looket er sødt og en smule romantisk og vil passe rigtig godt til en simpel makeup. Hos Ralph Lauren har man derimod valgt et elegant look, hvor håret er samlet i nakken i en fin hestehale. I stedet for at binde det med en synlig elastik er noget af håret snoet rundt om elastikken, hvilket gør looket endnu mere stilfuldt. Denne frisure kan sagtens bære en tungere makeup.

Up do’s er meget populære til bryllupper, og det er lige præcis på denne dag, at du har mulighed for at lave en smuk frisure med accessories, uden at det virker for voldsomt. 

WonderBox - skønhedsabonnement