Ved hårfjerning med voks kan man fjerne uønsket hårvækst hurtigt og effektivt, og selvom det ikke er fuldstændig smertefrit, vil en dygtig og erfaren kosmetolog kunne udføre behandlingen uden nævneværdig smerte. Desuden vil smerterne blive yderligere reduceret fra gang til gang da alle hårene så har den samme længde og dybde i huden.

Voksbehandlingen foregår ved at der lægges en tynd stribe voks på huden. Voksen binder håret, og når man derefter presser en stofstrimmel på voksen og trækker, ja, så trækkes hårene ud af hårsækken. Hårene fjernes ikke for altid, men vil efter et stykke tid vokse ud igen. Men i forhold til barbering med skraber hvor hårene klippes af, vil de nyudvoksede hår efter en voksbehandling ikke danne skægstubbe. Det vil derimod være bløde fine hår fordi hårsækken er nød til at danne helt nye hår.

Selvom hårfjerninger med voks ikke fjerner hårene permanent, vil mange dog opleve at antallet af nye hår bliver mindre med tiden. Dette skyldes at cirka 5% af hårene vil være helt destrueret og ikke vokse ud igen.