Mange kvinder er ikke sikre på, hvilke farver der passer til netop deres øjenfarve, og det kan da også være lidt forvirrende at finde rundt i de forskellige råd og meninger, der eksisterer. Den danske makeup-ekspert Rikke Hundal mener ikke, at påstande som: ”Når jeg har blå øjne, kan jeg ikke bære blå øjenskygge” og ”mine øjne kan ikke bære farvet makeup” holder. Det handler om, hvordan du bærer dem, siger hun. Dog giver hun alligevel en lille guide til,  hvilke farver der især passer til de forskellige øjenfarver. Hun deler dem op i monokromatiske farver, som er de farver, der ligger inden for samme nuance og de komplementære farver, som er de farver, der  står i kontrast til hinanden.

Grønne øjne: Hvis du har grønne øjne, er de nuancer, som lægger sig tæt op ad din øjenfarve, guld, armygrøn og skovgrøn. De farver, som derimod står i kontrast til den grønne farve er lilla, rosa og lyserød.

Blå øjne: Har du blå øjne er de farver, som har den samme nuance, sølv, havblå og grå. Hvis du vil bringe kontrasterne i spil kan du bruge kobber, brun og fersken.

Brune øjne: De brunøjede kan bære mange farver utrolig flot. De farver, der er tæt på den brune farve, er bronze, sort og brun. Kontrastfarverne er koboltblå, lilla og grøn. 

Men når dette er sagt, er der kun at sige, at du skal kaste dig ud i at eksperimentere med de tusindvis af nuancer og farvesammensætninger. På den måde kan du se, hvad der passer til dig, inden du på forhånd har kastet dom over, hvad der passer og ikke passer til netop din øjenfarve. Du vil opdage, hvordan du med de forskellige farver kan skabe forskellige looks. Et godt tip er at tænke i helhedslook. Tænk din hårfarve, farven på din tøj, din hud og så videre med ind i det hele billede.

WonderBox - hår- og skønhedsprodukter kun 279 kr!