Mange mænd gider ikke at gøre det store ud af deres hårvask. Andre glemmer det måske. Men en ting er sikkert, og det er, at det kun vil gavne din hårpragt, hvis du giver lidt tanker til proceduren, når bruserens stråler rammer dit hår. 

For det første er det vigtigt at finde den rigtige temperatur, så vandet, du bruger, hverken er for koldt eller for varmt. For koldt vand vil ikke være effektivt, hvis målet er, at håret skal blive rent. For varmt vand kan medføre tørt og skadet hår. Derfor er det vigtigt at finde en mellemting. Dog kan det være effektivt at slutte badet af med det kolde gys, da det sætter gang i blodcirkulationen.

Når temperaturen er fundet skal du tilføre dit hår en klat shampoo. Her er det vigtigt, at der er sammenhæng mellem din shampoo, din hårtype og dit hårs tilstand. Lad være med at bruge en shampoo, der er beregnet til tørt hår, hvis du i virkeligheden har brug for et produkt, der er beregnet til fedtet hår. Derudover er en tommelfingerregel, at mængden af shampoo ikke skal være større end en tokrone, da mere end det blot vil være spild.

Når du putter shampooen i håret, er det en god idé at massere din hovedbund imens. Dette vil både sætte blodcirkulationen i gang, hvilket kan være med til at forebygge et eventuelt hårtab samt sikre, at al shampooen ryger ud, når du skyller håret.

Mange mænd bruger ikke, eller kun meget sjældent, balsam. Men det er en udbredt misforståelse, at balsam kun bør benyttes af kvinder, da mænds hår bestemt også vil have gavn af det plejende produkt. Sørg dog for, at du ikke kommer det direkte i hovedbunden, men gnid det derimod i spidserne.