I nogle tilfælde bruger helt unge piger makeup for at se ældre ud, men når man begynder at komme op i årene, er det sjældent noget, man stræber bevidst efter. Ikke desto mindre er der mange, der kommer til at lægge en makeup, som ikke er deres alder værdig, og det er sjældent hensigten. Følg med her, hvis du vil vide, hvad du skal undgå, og hvad du kan gøre, hvis du ikke ønsker at sminke dig ældre, end du er.

Brug bronzer i stedet for foundation til at tilføre din hud farve

Den største fejl, mange kvinder begår, er, at de lægger en foundation der er for mørk. Dette sker ofte, når man synes, at den blege farve får en til at se træt og grå ud, men faktum er, at den for mørke foundation blot får en til at se træt og gammel ud. Derfor er det vigtig at finde en foundation, som passer til din hudfarve. En foundation skal nemlig ikke bruges til at tilføre din hud farve, men til at dække ujævnheder i huden. For at tilføre huden farve, kan du bruge en bronzer, som skal lægge så tæt op ad den farve du får, når du bliver solbrun, og så skal du tilføre farven de steder, hvor du netop får den naturlige sol, hvilket vil sige på pandebenet, på næsen, på dine kindben og på hagen. 

Spar på blushen og læg den de rigtige steder
Mange har en tendens til at bruge den samme børste til både bronzer og blush, men der er en grund til, at børster, som er beregnet til blush, er meget mindre end de børster, der er beregnet til bronzer. Hvis du bruger en blushbørste, har du bedre kontrol over børsten, og der er dermed større chance for, at du får en tilpas mængde på, og at blushen lægges der, hvor du vil have den. To gode tommelfingreregler er enten at lægge den på kindens ”æbler”, eller også kan man lægge den under eller på kindbenet afhængigt af ansigtsform. Her er det godt at spørge en makeupartist til råds, som kan fortælle dig, hvor din blush vil klæde dig bedst.

Lad være med at lade dig skræmme af shimmer
Selvfølgelig skal man gøre alt med måde, men en smule shimmer er et godt fif, som kan give dig et friskt og ungt look. Det er en myte, hvis du hører, at shimmer udelukkende vil fremhæve rynker og få dig til at se ældre ud. Derfor kan det anbefales, at du sparer lidt på den matte pudder og kaster dig ud i at highlighte de områder i ansigtet, som fra naturens side skal være highlightet i stedet for at dække dem til.  

WonderBox - Billige hår- og skønhedsprodukter