Vinteren står for døren og så ved vi alle, at huden ikke arter sig som den plejer. Derfor kan det være en god ide så småt at begynde at gøre huden vinterklar.

Clinique har 6 gode råd, som kan hjælpe dig og din hud på vej:

1. Få lavet en hudanalyse:
Hvis du ønsker en smuk og klar hud hele vinteren igennem er det vigtigt, at din basispleje – rens, eksfoliering og fugt – passer til din huds behov. Derfor er det en god idé at starte vintersæsonen med at få lavet en hudanalyse, så du ved præcist, hvad din hud har behov for i vintermånederne.

Din hud kan nemlig godt ændre sig fra forår til efterår. Mange oplever, at deres hud er en type 3 om sommeren (fedtet T-zone og normale kinder) og en type 2 om vinteren (fedtet T-zone men med tørre kinder). Langt de fleste har en mere fedtet hud om sommeren på grund af varmen og luftfugtigheden, men når temperaturen falder og luften bliver mere tør, så kan huden også ændre sig og få brug for mere fugt og fedtstof.

2. Giv huden masser af fugt:
Den kolde luft uden for og den varme udtørrende luft inden for er en sand dræber for den naturlige fugtbarriere i huden. Derfor skal den have lidt ekstra hjælp til selvhjælp i vintermånederne.

Først og fremmest skal din daglige fugtpleje være i top. Så find en god hudplejeserie, der passer dig og som giver masser af fugt.

3. Brug solbeskyttelse:
En ting, der aldrig ændrer sig, er din huds behov for fugt og solbeskyttelse. De fleste glemmer solbeskyttelsen kort efter sommerferien, men det er en rigtig dårlig idé. Bare fordi vi ikke kan mærke solens stråler, betyder det ikke, at de ikke stadig er der, og at de ikke stadig er skadelige for vores hud. Faktisk er solfaktor et af de bedste anti-age midler, der findes, da UV-stråling er en af de mest aldersfremmende faktorer, vi kender. Det er især ansigtet og hænderne, der er udsatte i vintermånederne.  Så har du stadig lidt solcreme tilbage i tuben kan du med fordel bruge den i ansigtet og som håndcreme. Ellers kan du bruge en dagcreme eller foundation med solfaktor i.

4. Forkæl huden med en maske:
Når det er råkoldt og gråt i vejret, er der ikke meget sjov ved at være uden for. Så hvorfor ikke krybe ned under et varmt tæppe med en god bog eller film og en effektiv ansigtsmaske. Det er ren selvforkælelse og din hud vil elske dig for det.

5. Pep teinten op med foundation:
Når vi ikke længere har solen til at give os varme og glød, så må vi ty til makeuppens verden for at gøre huden lidt mere levende at se på. God basispleje gør det meste af arbejdet, men foundation giver lige huden det sidste perfekte touch. Prøv eventuelt en dagcreme med foundation i.

6. Vær god ved læberne:
Sidst men ikke mindst skal vi huske læberne. Efterår og vinter er de sprukne læbers årstid, hvis vi ikke giver dem lidt opmærksomhed og pleje. Find en læbepomade, der modvirker tørre og sprukne læber. Skal der være lidt kulør på kan man vælge en lipgloss, som har de samme egenskaber, som før nævnt.

God vinter til dig og din hud.

 

WonderBox - hår- og skønhedsprodukter kun 279 kr!