Frisureinspiration fra 00'erne

At trække reference bagud i tiden er et velbrugt kneb inden for modeverden, og vi elsker at blive inspireret af ikoner fra fortiden. 90’erne har vist sig i trendbilledet i flere sæsoner nu, men spørgsmålet er, om vi er klar til at blive taget tilbage til 00’ernes storhedstid? Vi har fundet guldkornene frem fra tiden med papirstynde øjenbryn, modetøj og zig-zag-skilning. Hjemme på sofaen blev der spillet Snake på 3310’eren, samtidig med at reality-tv kørte på højtryk. På diskotekerne dominerede selvbruner og falske øjenvipper. Fænomenet Britney Spears åbenbarede sig i skoleuniform til superhittet ”… Baby One More Time” og blev et stort idol og stilikon for mange. Crepejern, glattejern, krøllejern og bølgejern – alle trendede og gerne i kombination med hinanden. Det eneste, der ikke rigtig var moderne i 00’erne, var naturligt fald.

Rocket undercut

Fra at have været hele verdens sweetheart med lange, lysebrune lokker, viste Rihanna i 2007 dét, vi alle ved i dag; at hun kan bære hvilken som helst frisure. Forandringen til en kulsort undercut med langt pandehår skabte en ny trend, der blev taget varmt imod af mange, der var blevet træt af langt, lyst hår.
Ifølge magasinet Glamour har Rihanna sagt, at hun altid har elsket at afprøve nye ting, både når det kommer til farve og klip, men at pladeselskabet tvang hende til at sætte hendes extensions i igen i starten af hendes karriere. I slutningen af 00’erne fik hun nok og skabte sin egen stil. Det er noget vi alle glade for. 

For Rihanna var stylingmulighederne med den korte frisure uendelige, og den kunne sagtens kombineres med andre af 00’ernes store trends: farvede clip-ons, stylet i en Fohawk (en lidt længere og tykkere hanekam) eller i en grov sideskilning.

FRISUREINSPIRATION - undercup - Rihanna
I 2007 gik Rihanna imod strømmen og fik et lækkert, kulsort undercut.

Det skrå pandehår

Det tunge, skrå pandehår, der gerne startede ved det ene øre og gik hele vejen over til det andet, var populært blandt mange; Kvinder og mænd, it-girls og boybands. Det er dog mest forbundet med emokulturen, hvor det tunge pandehår var et kendetegn. Det skulle være glattet med glattejern og gerne kulsort. 

Den kvindelige version blev gerne farvet i rødt eller grønt. Tøjstilen inden for emokulturen, der prægede 00’erne, varierede, men Converse, stramme bukser, badges og kæder var gengangere. Men det var ikke kun dem, der lyttede til My Chemical Romance, The Used og Jimmy Eat World, der brugte pandehåret som kendetegn. Det lange pandehår var en favorit uanset musiksmag, alder og subkultur. Et par år senere blev Justin Bieber opdaget på YouTube og blev snart inspiration til boybandfrisuren.

FRISUREINSPIRATION - Pete Wentz fra Fall Out Boy
Pete Wentz fra Fall Out Boy rockede det skrå pandehår i mange år. Her viser han sin pjuskede frisure på scenen ved Z100s Jingle Ball 2007 i New York.

Extensions med kontrastfarver

Glem balayage, ombré og sombré – det var alt andet end naturlige toner i bløde overgange, der var gældende for de trendy 00’er. Lange, blonde extensions blev kombineret med kontrastfulde striber i rød og sort, dramatiske sideskilninger og kreative stylinger. Christina Aguilera eksperimenterede meget med sit hår i denne tid, men det var ikke alt der smittede af på det almene menneske. Den platinblonde bund og extensions i skarpe kontraster blev alligevel et hit, som mange tog til sig. En lidt mildere udgave var at afblege det yderste af håret og farve det inderste mørkt.

Hårforlængelse var et udbredt fænomen, og mulighederne for at ændre sin frisure med extensions var uendelige. Dog blev markedet domineret af syntetisk hår, hvilket medførte, at det hurtigt blev slidt. Desuden adskilte teksturen, mellem det naturlige og kunstige hår, sig meget, hvilket gjorde kontrasten endnu tydeligere. Der findes utallige eksempler på kendisser, som Paris Hilton, Britney Spears, Victoria Beckham og Pamela Anderson, der kæmpede med mindre heldige extensions. Så længe man havde tidens selvsikre girl-power-attitude, var det ikke noget problem.

FRISUREINSPIRATION - Christina Aguilera
Christina Aguilera var ikke bange for at eksperimentere med sit hår. De skarpe kontraster mellem lyst hår og mørke extensions blev et reelt hit i 00’erne.

Tekst: Camilla Svensson (Sascha Tejlmann red.)

Læs mere om WonderBox her!