Hvis man sigter efter at lægge en fejlfri foundation, er det alfa omega, at man finder lige præcis den foundation, der matcher ens hudtype, og ikke mindst, ens hudfarve. 

 

Hvilken slags?
Hvis du vælger den flydende foundation er det vigtigt at tage højde for, om du har tendens til fedtet eller tør hud. Hvis din hud let bliver fedtet, er det en god idé at vælge en foundation, der er oil free. Hvis du derimod har tendens til hurtigt at få tør hud, er det bedre med en fugtgivende en af slagsen. Hvis du ønsker en lettere foundation, kan du også anvende en farvet dagcreme, der, som navnet afslører, er en dagcreme, som på en og samme gang både fugter og tilfører din hud en smule farve. Denne form for foundation er ikke lige så dækkende som den traditionelle. Hvis man anvender en farvet dagcreme, kan et godt fif være at bruge en concealer de steder, hvor cremen ikke dækker.

Hvordan finder man den rigtige farve?
Det kan være utrolig svært at finde den rigtige farve, og det kan gå utrolig galt, hvis man ikke finder den. Eftersom man ikke render rundt med den samme hudfarve alle fire sæsoner, er et godt råd at købe to foundations, som er henholdsvis lys og mørk i tonen. Når du skal finde den rette farve, nytter det ikke noget blot at prøve den på hånden og tro, at den er hjemme, hvis den matcher der. Det er i ansigtet, du skal bruge den, og derfor er det også i ansigtet, du skal teste den. Det bedste sted at teste en fundation er ved kæben, da du her kan se, om den både matcher dit ansigt og din hals, hvilket er vigtigt, hvis du vil undgå et maskelignende look. 

Lyset spiller en utrolig vigtig rolle, når du skal teste din foundation. En ting er, hvordan den ser ud inde i butikken, en anden ting er, hvordan den ser ud i dagslyset – dagslyset afslører alle ting, og det er derfor en god idé at teste den der, hvis der muligt. Medbring eventuelt et lommespejl, forlad butikken et par minutter og beslut dig derefter.

Spørg eksperterne til råds
Men det er virkelig svært at finde den perfekte foundation, og derfor er det bedste råd, at man lytter til, hvad de uddannede makeupartister kan fortælle en, det er trods alt ting som dette, der er deres speciale.

WonderBox - hår- og skønhedsprodukter kun 279 kr!