Hvis man vil have et smukkere makeupresultat, er det en god idé at anvende de rette redskaber i form af pensler, børster og svampe, når man skal lægge makeuppen. Men redskaber af en lækker kvalitet, kan gå hen og blive en dyr affære, hvis ikke man behandler dem ordentligt.

Dog kan det være en rigtig god investering, hvis blot man plejer sine makeupredskaber med omtanke. På den måde kan man nemlig forlænge deres levetid, og man kan have glæde af dem i rigtig mange år.

Når man anvender forskellige makeupredskaber, er det et faktum, at der samler sig forskellige bakterier. Disse bakterier kræver, at man regelmæssigt vasker sine redskaber.

Her kan man bruge en mild shampoo, fri for kemikalier, eller en shampoo, som er decideret beregnet til makeupredskaber. Arbejd shampooen ind i de fugtige hår og skyld derefter grundigt med lunkent vand, til vandet er klart. Hvis man ønsker at arbejde lidt ekstra for, at børsten/penslen forbliver blød, kan man supplere med lidt balsam. Denne skal ligeledes skyldes grundigt ud, men med koldt vand.

Når redskaberne er nyvasket, er det vigtigt, at man lader dem tørre liggende, gerne med hårene ud over en bordkant. Hvis man lader redskaberne tørre med hårene opad, kan man risikere, at vandet ødelægger limen, som fastholder hårene til penslen/børsten.

Hvis man husker at pleje sine redskaber på denne måde, forlænger man ikke blot levetiden på sine makeupredskaber, men man undgår også at overføre bakterier til huden, og derved mindsker man risikoen for uren hud

WonderBox - skønhedsabonnement