Det siges at skulle være så godt at give håret en hårkur – men hvad er det egentlig den gør? Jo, ligesom det er vigtigt at tilføre huden fugt for at bevare huden blød og smidig, så er det også vigtigt at tilføre håret fugt, for at bevare håret sundt og blankt. Ligesom bodylotion er plejende og nærende for huden, er hårkuren det samme for håret.

Hvordan gør jeg?

En kur kommes i nyvasket, fugtigt hår. Produkt og pris kan variere, men grundlæggende køber du de mest plejende kure hos frisøren. De indeholder kun de bedste ingredienser, de er drøjere i brug og så medfølger der råd og vejledning omkring produktet.
Kur skal næsten altid i håndklædetørt, men nyvasket hår.
Efter påføring af kuren, er det er en rigtig god idé at komme en plastpose og et håndklæde omkring håret for at skabe varme og holde på fugten. Dermed åbnes håret og kuren kan trænge ind i hårstrået. Indvirkningstiden kan variere, men det er en gammel skrøne nødvendigvis at skulle sove med kuren!

Hvilken kur skal jeg købe?

Der findes masser af forskellige kure alt efter hvilken hårtype du har – kure til fint hår, kemisk behandlet hår, tørt eller fedtet hår. Desuden skal der tages hensyn til hårbundens tilstand – er den naturlig fedtet, tør, irriteret eller skællet. Når der er taget hensyn til disse tilstande kan hårkuren købes.

Vælger du at få lavet en kur hos frisøren indebærer det oftest massage. Massagen sætter gang i blodcirkulationen og så er det selvfølgelig 100% forkælelse og velvære. Desuden anbefales altid en kur efter kemiske behandlinger så som farvning og permanent. Kuren går ind og fjerner de sidste kemiske rester, lukker skællaget og forlænger holdbarheden på din hårbehandling.   

Hvor ofte?

Det er altid godt at have en lækker hårkur stående på hylden.
Benyt kuren cirka hver 14.dag eller efter behov – om sommeren for at pleje og give næring til tørt hår, om vinteren for at styrke håret og modvirke elasticitet.
Det er ikke altid hverdagen præges af overskudstid til selvforkælelse som hårkure, men det kan helt klart anbefales. Så hvorfor ikke smutte forbi frisøren og investere i en lækker kur og have den i håret nu du alligevel tjekker mail, laver aftensmaden eller bare slapper af foran tv’et?

 

Der er mange steder du kan købe hårkur og plejende produkter til dit hår – et af stederne er på matas.dk

WonderBox - hår- og skønhedsprodukter kun 279 kr!