Der fås tonsvis af anti-aging cremer, som er gode for huden på grund af de forskellige vitaminer, mineraler og frugt- eller grønsagsekstrakter, som de ofte indeholder. Men selvom man bruger disse, er det ifølge den amerikanskfødte sundhedsguru, Chris MacDonald, vigtigt at være opmærksom på, at ens livsstil har endnu større indflydelse på hudens trivsel. Han nævner i sin klumme i Berlingske Tidende 5 faktorer, nemlig UV-stråler, rygning, motion, kost og søvnkvalitet og stressbalance.

UV-strålerne

Det er korrekt, at vi gennem solen kan optage D-vitamin. Dog er 10 minutter i solen nok til at opfylde det anbefalede D-vitaminbehov, skriver Chris MacDonald. Overbelastning af solens stråler kan føre til hudkræft og for tidlig aldring af huden. Solcreme og beskyttelse i form af tøj eller andet er altså vigtigt, når man opholder sig i solen.

Rygning

Rygning er den anden faktor, som sundhedsguruen fremhæver. Denne last er ikke kun skyld i forskellige sygdomme, men den har faktisk også en utrolig påvirkning på huden. Grunden til dette er, at rygning gør at blodet har sværere ved at strømme igennem til huden, hvilket medfører, at huden kan blive livløs og nedslidt at se på.

Søvnkvalitet og stressbalance

Stresshormoner kan have en negativ effekt på huden blandt andet ved at skabe betændelsestilstande, som kan føre til forskellige sygdomme samt accelererende aldring. Nedsættelse af disse stresshormoner kan delvist opnås ved optimal søvn. Den optimale søvn er derudover også til gavn for kroppen, da ”vedligeholdelsessystemerne” her får lov til at arbejde, hvilket udskyder aldringsprocessen.

Motion
”En magisk pille mod alderdom og sygdom,” kalder Chris MacDonald denne form for kropspleje. Han bakker sin påstand op ved at henvise til flere videnskabelige undersøgelser, som fortæller os, at motion 30-40 minutter 3-5 gange om ugen kan holde os unge og sunde længere tid.

Kosten

For megen salt, sukker og fedt er bestemt ikke opskriften på en smuk hud. Dermed ikke sagt, at man helt skal undgå det, og Chris MacDonald opstiller et forhold, hvor livsstilen er i balance, og forholdet lyder 80 procent sundt og 20 procent mindre sundt. Som nogle af de sunde ting nævner han blandt andet tang, broccoli, rosenkål, blåbær, ingefær, vildlaks og andet. Det er selvfølgeligt vigtigt at huske, at det er kombinationen af dette, der fører til det bedste resultat.    

WonderBox - Billige hår- og skønhedsprodukter