Velduftende cremer og hårprodukter kan være utroligt lækre at bruge og ligefrem påvirke vores humør i positiv retning. Men er parfumen skadelig for os, og bør vi i virkeligheden undgå at anvende parfumerede produkter?

For nogle er svaret ja. Vi har nemlig alle risiko for at udvikle parfumeallergi, hvilket kan medføre irriteret hud, rødmen, eksem og revner i huden. Oftest forsvinder symptomerne igen, hvis man holder op med at bruge det produkt, der har forårsaget dem – hvilket naturligvis er, hvad man bør gøre.

For producenterne findes der ca. 2.500 forskellige duftstoffer at vælge imellem, når de skal finde en duft til et produkt. Ca. 100 af disse er kendt som allergifremkaldende, og man kan være allergisk over for et enkelt eller flere stoffer. Også naturkosmetik og urtebaserede produkter indeholder duftstoffer, så du undgår ikke nødvendigvis parfume ved at vælge økologiske produkter. Kig i stedet på emballagen og tjek, om et produkt er parfumefrit.

Hvis man ønsker at minimere risikoen for parfumeallergi, kan man fravælge parfume i de produkter, som er i kontakt med huden længst, dvs. bodylotion, ansigtscreme mv. Hårshampoo og ansigtsvask er i kontakt med huden i kortere tid, og det er derfor mindre risikabelt, hvis der er parfume i den slags produkter.

Der er dog ingen grund til at snyde dig selv for en lækker duftoplevelse, så længe din hud ikke viser tegn på irritation.

WonderBox - hår- og skønhedsprodukter kun 279 kr!