Derfor sveder vi

Mange folk sveder, nogle mere end andre. Mange forbinder sved med noget belastende, men det er faktisk en faktor, som er med til at holde vores krop kørende.

Kroppens forsvar
Som mange mekaniske apparater må mennesker ikke blive overophedede. Sveden er derfor en del af kroppens naturlige forsvar, som sikrer en udskillelse af varme, der gør, at vi ikke kollapser. Udskillelsesprocessen er selvfølgelig i højere gear, når vi har feber, dyrker sport, bliver udsat for sommerens varme med mere. Når det så er sagt, er der forskel på at svede og at lugte. Lugten skyldes ofte hormonel ubalance og bliver sommetider forstærket, når sveden kommer i kontakt med hudbakterier.

Fjern lugten
For at undgå lugten er det vigtigt at bruge en god deodorant eller antiperspirant roll on, som i højere eller mindre grad mindsker eller fjerner svedlugten. Derudover er det også vigtigt at være opmærksom på dit tøjs materiale. Syntetiske stoffer er ofte mere svedfremkaldende end andet stof, da huden her har sværere ved at ånde. Nogle gange kan sveden også hænge fast i tøj, selvom det er nyvasket, hvilket vil gøre, at lugten kommer meget hurtigt efter, at du har taget det nyvaskede tøj på.

Hvis du ikke kan bekæmpe lugten ved at bruge deodorant/roll on og undgå syntetisk materiale samt tøj med indgroet svedlugt, kan du spørge en hudspecialist til råds, som kan fortælle dig, hvad grunden er til, at du lider af en øget tendens til sved og lugt. Der findes flere behandlingsmetoder til at bekæmpe uønsket sved og lugt.

WonderBox - hår- og skønhedsprodukter kun 279 kr!