Glat og krøl med dit glattejern

Med et fladjern kan du naturligvis glatte dit hår, men du kan også krølle, dreje, bukke, snurre og toupere det – eller lave nogle lækre bløde slangekrøller, hvis det er det, du har lyst til.

Fladjern er effektive til det perfekte glatte look. Efter du har føntørret håret normalt, anvendes en keramisk model (de er bedre mod håret end en metalmodel) på dit tørrede hår.
Kunsten er at børste hårsektionen med den ene hånd, mens du anvender fladjernet med den anden hånd, og dermed lader jernet følge børsten ned til hårspidsen. Det er meget vigtigt, at jernet altid holdes i bevægelse langs håret, da der ellers er stor mulighed for at overvarme eller ødelægge håret.

En god ide er at bruge en varmebeskyttende spray, som sprayes i håret inden glatning. Det er også med til at give et mere glansfuldt look. Styling Spray eller hårspray er også gode produkter, hvis du bruger fladjern i dit hår. Spray først håret med styling spray, flad herefter håret og resultatet er et glat, holdbart look.

Du kan lave krøller med dit glattejern på to måder.

En metode er at krølle håret således:
1. Du tager en tot og snor om to fingre
2. Du tager fat med den anden hånd og trækker de to fingre ud
3. Nu holder du det snoede hår mellem to fingre (den hånd som du ikke snoede op med)
4. Du tager dit fladjern og putter den sammenkrøllede tot ind, og presser sammen.
5. Hold det i ca. 5 sek.
6. Fjern fladjernet, og så har du faktisk en krølle

Eller du kan krølle dit hår med glattejern således:

 

Værd at vide om glattejern

De fleste glattejern i dag er keramiske eller titaniumsbelagte, hvilket beskytter og forsegler hårets fugt og naturlige olie ved hjælp af den høje arbejdstemperatur. Håret efterlades blankt og blødt efterfølgende. Titanium eller keramiske belagte overflader benyttes på grund af deres effektive måde at sprede varme til hele glattejernets plade og dermed sikre en jævn varmefordeling.

Mange tror den dag i dag at pladerne skal være 100 % keramiske plader, men keramiske plader er ikke altafgørende for et godt stylingresultat. Faktisk er alle de kendte og eksklusive glattejern på markedet, ikke lavet af 100% keramik, men i stedet med belagte overflader. De fleste keramiske glatjern har aluminiumsplader, som er belagt med et lag keramik. Varmelegemet i glattejernet er derimod af altafgørende betydning for glattejernets performance og det endelige resultat.

Den keramiske eller titaniumsbelagte overflade på pladerne kan være dyppet, malet og bagt. Når pladerne bages, krystalliserer overfladen og dermed skabes en plade, som er slidstærk, utrolig glat samt en effektiv varmeleder.

Keramiske varmeelementer er dem som sikrer, at glattejernet ofte når en arbejdstemperatur på mindre 30-15 sekunder, og at fladjernet kan holde den ønskede temperatur igennem hele glatteprocessen. Traditionelle varmeelementer – stål – benyttes ofte i billigere glattejern. Her vil opvarmningstiden typisk være omkring 90 sekunder, temperaturen holdes ikke igennem hele processen.

Hvor lang tid vil et glattejern holde? Svaret er omkring 17-24 måneder ved daglig brug. Husk på at dette lille glattejern skal kunne varme helt op til 210 grader på mindre end 15 sekunder. Den konstante høje temperatur, samt slidtagen fra håret har en indflydelse på de belagte overflader, da laget langsomt slides af. De 100% keramiske plader vil ikke kunne slides, men vil i stedet knække grundet de store temperaturforskelle de udsættes for. Derudover kan man forvente at varmeelementerne med tiden vil miste deres styrke. – husk ingenting holder evigt!

WonderBox - Billige hår- og skønhedsprodukter