Overvind vinterdepressionen

Vintersæsonen er her! Det betyder, at dagene er kortere, vejret er dårligere, og længslen efter sne synes ofte at regne væk. Mange af os begynder at arbejde, før solen står op og kommer ikke hjem, før det er mørkt igen, hvilket ikke giver os tid til at nyde de få timer dagslys, der er. Dette får mange til at lide af vinterdepression – en uendelig trist følelse, som normalt forsvinder, når foråret og sommeren begynder at vise sig.

De fleste mennesker, der lider af vinterdepression, føler sig nedtrykte, mister motivation for aktiviteter, de ellers er glade for, og føler sig ofte trætte trods en normal søvnrytme. Udover det får mange ofte en trang til kulhydrater og usund mad. I denne artikel giver vi dig fem tips til, hvordan du kan overvinde (eller i det mindste lindre) vinterdepressionen.

1. Gå ud!

Selvom det er koldt udenfor, er det en god idé at komme ud af dit hus eller kontor for at få frisk luft. Prøv at udsætte din krop for så meget naturligt dagslys som muligt ved at tage dig tid til en gåtur ved frokosttid eller tilbringe så meget af weekenden som muligt udendørs.

2. Spis sundt

Selvom kroppen skriger efter usunde fødevarer og en masse kulhydrater, kan det være en god idé at holde sig til sunde fødevarer. Forskning viser, at en diæt med meget frugt, grøntsager, fuldkorn og sunde proteiner reducerer risikoen for at blive deprimeret.

3. Træn

At hæve din puls gennem en rask gåtur, cykeltur, løbetur eller anden træning hjælper din hjerne at frigive endorfiner, der øger dit humør. Dette kan dæmpe følelsen af ​​melankoli.

4. Find en fast døgnrytme

Det er vigtigt at opretholde en regelmæssig søvnrutine og få nok søvn for at modvirke en depression. Et godt tip er at forsøge at stå op med solen og ikke vende op og ned på døgnet.

5. Lysterapi

Hvis du ved, at vinteren er ekstra hård, kunne det være en god idé at overveje lysterapi. Ved lysterapi bruges specielle lysstofrør, der efterligner dagslys. Disse holdes tæt på ansigtet i 20-30 minutter, efter du er vågnet om morgenen, og give din krop følelsen af lys. Der findes også alternative lysenergilamper, som vækker dig blidt med “morgenlys”, så du får en behagelig og rolig start på dagen.

Kilde: Geisinger.org

WonderBox - hår- og skønhedsprodukter kun 279 kr!