banner
Hair.dk Danmarks bedste hår og mode portal
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line
arrow
dotted_line

banner

  

Betina Frank - Mit hjerte banker for frisørbranchen

Betina Frank har været en del af den danske og den internationale frisørverden i 30 år. Hun har prøvet mere end de fleste; hun har været Nordic Art Director for Intercoiffure, hun har stået på nogle af verdens største frisørscener og samarbejdet med verdens bedste frisører, og hun har skabt en forretning, hvor der stort set kun kommer nye kunder ind på anbefaling, hvor bookingbogen selvsagt konstant er fuld, og hvor der altid er afbudslister.

Selv er Betina en afslappet, rolig og smilende person og bestemt ikke typen, der placerer sig selv i rampelyset. Hun taler om teamet og om sammenholdet i salonen, og det betyder mere for hende, at livet og teamet i salonen fungerer end at være den kendte frisør. Alligevel er hun blandt de frisører, der nævnes, når der i branchen tales om de bedste.

”Jeg har altid været draget af hårkunst. Min mor var frisør, og jeg var hjælpepige i salonen. På en tur til København var jeg inde hos Stuhr på Købmagergade, og det var alligevel lidt mere glamourøst end min mors salon. Så efter at have læst engelsk et år i USA, ringede jeg til Elmer Stuhr, og jeg fik en elevkontrakt”, fortæller Betina, mens vi sidder på en hyggelig café på St. Strandstræde lige ved siden af hendes salon og nyder solen en af de allerførste forårsdage.

Faktisk fortrak vi til caféen, fordi der - på trods af at det var en torsdag formiddag – skete alt for meget i salonen. Og det kan man jo kun glæde sig over.

Betina fortæller videre, at hun var hos Stuhr i fem år – to år efter elevtiden var ophørt, og at hun sætter utrolig stor pris på alt det, hun lærte af Elmer Stuhr. Efter Stuhr tog Betina turen til Monroe, der på det tidspunkt for alvor skilte sig ud og var progressive og trendskabende.

”Det var to meget kontrastfyldte saloner, der spændte fra det etablerede og strukturerede til det vilde og ekstremt kreative. Men det har gjort, at jeg fik det bedste fra begge verdener videre med mig”, lyder det fra Betina, der fortæller, at da hun ville forberede sig til interviewet med Hair Magazine, gik det op for hende, at hun faktisk har 30 års jubilæum i år. ”Det er helt vildt. Tiden flyver afsted, når man trives med det, man gør”.

Et højt ambitionsniveau 
I en alder af 27 åbnede Betina Frank sin første egen salon sammen med to andre frisører på Nikolaj Plads i København, og selv om det var tidligt at blive selvstændig, filosoferer Betina lidt over, at det vel altid har ligget i kortene, at det skulle ske.

Salonen skal afspejle dét, vi leverer. I min salon er det individualitet, høj kvalitet og service. Derfor er 80 procent af indretningen i min salon speciallavet”.Salonen skal afspejle dét, vi leverer. I min salon er det individualitet, høj kvalitet og service. Derfor er 80 procent af indretningen i min salon speciallavet”.

”Jeg har altid haft et højt ambitionsniveau, og med en egen salon havde jeg mulighed for at gøre tingene på min egen måde”. Betina fortæller, at de tre drev salonen sammen i fem år, og det var en super spændende periode. ”Men ét er at bygge noget op sammen. Det var vi rigtig gode til, men da salonen i højere grad skulle drives, stak vores forskelligheder af”.

Betina købte sig ud af salonen og tog en tænkepause i forbindelse med, at hun var gravid. Hun besluttede sig dog for, at hendes hjerte bankende for frisørverdenen, og da hun var klar igen, åbnede hun sin egen salon – Plan B på St. Strandstræde med et super team, hvoraf de fleste stadig er der.

St. Strandstræde, der danner ramme om salonen, har igennem årene udviklet sig med salonen. ”I begyndelsen lå her en slagter, en klaverbutik og en kjoleforretning. I dag oser gaden af stemning. Her er lækre butikker og skønne caféer, der trækker rigtig mange unge mennesker til”, fortæller Betina.

Unge med ambitioner Det har givet et større publikum til salonen og helt klart også nye kunder. ”Men 95 procent af mine kunder kommer faktisk i salonen på anbefaling. Mange af kunderne er fulgt med igennem årene, og så fornemmer kunderne den atmosfære, der er i salonen. Vi har arbejdet sammen i mange år, vi har en afslappet snak på kryds og tværs af salonen, og skal der stilles en vanskelig farvediagnose, hjælper vi hinanden”, fortæller Betina, og hun tilføjer, at hun ind imellem godt kunne ønske sig en større salon. Men beliggenheden vil hun ikke give afkald på.

Betina synes, at frisørbranchen på rigtig mange måder er rigtig spændende, og hun ser mange unge, engagerede mennesker, der åbner forretninger og gør sig umage for at drive dem optimalt.

”De er professionelle, og de har et mål med dét, de gør. Dog er det trist, at der ikke tages flere elever ind ude i salonerne. Vi er nødt til at løfte i samlet flok og få uddannet nye elever, hvis vi skal videreføre branchen. Og de unge får bare ikke det samme med i bagagen, hvis de udelukkende går på skole”, mener Betina, der desværre ser en tendens til, at mange af de dygtige, unge frisører står alene i salonerne.

”Selvfølgelig koster det noget at have elever, men får man dem i gang, kan de hurtigt tjene sig hjem igen”, er hendes holdning. Hun mener, at der er kommet en anden seriøsitet i branchen og et andet ”drive”. ”Det er positivt. Hun ser mange ambitiøse, unge frisører, ikke mindst i Young Intercoiffure, og det, mener hun, hænger meget fint sammen med, at kunderne generelt er blevet mere kritiske og kvalitetsbevidste.

”Frisuren og farven skal holde, og tingene skal være i orden. Man skal give kunden den tid, hun fortjener, og sig selv som frisør den tid, det tager at gøre arbejdet ordentligt. Og så skal man sælge kunden de produkter, de har behov for. Hverken mere eller mindre. For får kunden det, de ønsker, vil de også gerne betale for det”, mener hun.

Mit hjerte banker for Intercoiffure
Betina har altid selv grebet de chancer og muligheder, hun har fået igennem sin karriere. Også da hun blev tilbudt at blive Nordic Art Director for Intercoiffure – et job, som hun har haft igennem otte år.

”Jeg er netop stoppet, men mit hjerte vil altid banke for Intercoiffure. Det har givet mig et utrolig stort, fagligt netværk, og jeg har fået så meget inspiration fra shows rundt omkring i hele verden, som jeg har kunnet bruge i min salon. Det kan ganske enkelt ikke undgås, at man tager noget godt med hjem, når man står bag et stort internationalt show. Samtidig kræver selve showet jo, at jeg har sat mig ind i alle de nyeste tendenser”, fortæller hun.

Betina Frank på scenen ved Intercoiffures nordiske kongres i Malmø i februar. Hendes sidste job som Nordic Art Director for Intercoiffure.Betina Frank på scenen ved Intercoiffures nordiske kongres i Malmø i februar. Hendes sidste job som Nordic Art Director for Intercoiffure.

Betina Franks afsluttende show var Intercoiffures nordiske kongres i Malmø i februar 2018, og med dét satte hun et værdigt punktum for sin karriere i Intercoiffure.

”Det var selvfølgelig vemodigt, og på et eller andet plan ville jeg gerne have fortsat, men jeg synes på den anden side også, at der kommer en tid, hvor man skal give bolden videre og lade nye kræfter komme til”. Lige nu er hun også glad for at slippe for det store arbejde, der trods alt ligger i at være Nordic Art Director for Intercoiffure, og at hun i stedet kan koncentrere sig om sin salon.

”For et års tid siden valgte vi at tage Aveda ind og blive en salon med et mere grønt og miljøvenligt udgangspunkt. Det tager også noget tid at implementere, men det er super spændende, og både vi og kunderne er meget glade for det”, siger Betina, der dog også slår fast, at hun igennem mange år har været meget glad for L’Oréal, der har været topprofessionelle. ”Men nu var tiden for os til at lægge en grønnere linje”.

Man skal altid være nysgerrig 
For Betina betyder det rigtig meget altid at være nysgerrig på, hvad der sker; i tiden, i branchen med videre. ”Man skal ikke gå i stå, bare fordi man har en god forretning med en god omsætning. Man skal blive ved med at presse sig selv, for på den lange bane får man så meget ud af det”.

Hun mener, at det er utrolig vigtigt at holde salonen opdateret. ”Jeg går meget op i detaljerne. Det er dem, der gør, at vi differentierer os, og så mener jeg, at det er meget vigtigt, at salonen afspejler det, vi leverer. I min salon er det individualitet, høj kvalitet og service. Derfor er 80 procent af indretningen i min salon speciallavet”.

Betinas holdning er klart, at man skal være passioneret, man skal gøre sig umage, og så skal man have et mål med det, man gør.

”Jeg tror, at det er vigtigt, at man indimellem stopper op og spørger sig selv, hvad det er, man vil med det, man gør. Hvis man selv vil være medbestemmende omkring sin fremtid, så må man tage et ansvar og få et overblik. Har man det, har man også større mulighed for at forudse overraskelser”.

Betina mener også, at et fagligt netværk er en fantastisk inspirationskilde, om det er Intercoiffure, Marcelklubben eller noget helt tredje.

”Man skal turde dele det, man laver, med andre. Inspiration er utrolig vigtigt – både at give og få, og er man ikke til at stå på scenen, kan man være med backstage”.

Heldigvis, mener hun, er frisører generelt gode til at tage ud og hente inspiration. ”Selvfølgelig kan man blive inspireret på nettet. Men det er altså noget andet at opleve tendenserne i London, Paris eller på et show i Danmark”.

Hun understreger også, at selv om hun ikke længere selv er med backstage, afholder det hende ikke fra at tage ud og se de flotte Intercoiffure shows. ”Faktisk glæder jeg mig til at kunne sidde blandt publikum og nyde dem”, siger hun med et smil. Og så er Betina på ingen måde færdig med at tage udfordringer op.

”Jeg synes stadig, at det er et spændende fag, og jeg føler mig privilegeret. Jeg har nogle skønne kunder, og jeg kunne ikke forestille mig andet”. Hun mener, at frisørfaget er foranderligt, og derfor bliver man også selv ved med at udvikle sig. ”Hver dag er en ny udfordring, og det gør hverdagen uforudsigelig og spændende”.

Men at være frisør i dag kræver også, at man følger med i, hvad der sker på alle andre fronter; musik, mode, kunst med videre. ”Jeg er vel ved at være det, man kan kalde ”en gammel nisse i branchen””, siger Betina med et stort smil. ”Men dem er vi heldigvis nogle stykker af, og så længe man har lysten til hele tiden at gøre tingene lidt bedre, så kan man sagtens være i branchen i mange år. Og det er absolut det, jeg har tænkt mig at gøre”.

Tekst: Pia Finne 
Foto: Claus Peuckert
Rating
De farvede stjerne angiver rating på denne artikel. Hvis du har en profil og er logget ind - kan du ved at klikke på en stjerne selv rate artiklen med det antal stjerner du mener er rigtigt
De farvede stjerne angiver rating på denne artikel. Hvis du har en profil og er logget ind - kan du ved at klikke på en stjerne selv rate artiklen med det antal stjerner du mener er rigtigt
De farvede stjerne angiver rating på denne artikel. Hvis du har en profil og er logget ind - kan du ved at klikke på en stjerne selv rate artiklen med det antal stjerner du mener er rigtigt
De farvede stjerne angiver rating på denne artikel. Hvis du har en profil og er logget ind - kan du ved at klikke på en stjerne selv rate artiklen med det antal stjerner du mener er rigtigt
De farvede stjerne angiver rating på denne artikel. Hvis du har en profil og er logget ind - kan du ved at klikke på en stjerne selv rate artiklen med det antal stjerner du mener er rigtigt

Denne artikel er endnu ikke rated - Klik på det antal stjerner du synes artiklen skal have

Tip en ven     Kommenter / Rate artikel 

Nye produkter

HH Simonsen relancerer sine krøllejern

HH Simonsens serie af krøllejern opdateres nu med nye ergonomiske håndtag med digital touch teknologi til justering af temperaturen.
HH Simonsens serie af krøllejern opdateres nu med nye ergonomiske håndtag med d...
Læs mere

Volume Hot Styler fra HH Simonsen

Volume Hot Styler fra HH Simonsen, der vil gøre den daglige hårrutine til en leg.
Volume Hot Styler fra HH Simonsen, der vil gøre den daglige hårrutine til en le...
Læs mere

ICON Hairspa introducerer Frizzy Logic Finishing Shine Spray fra

O&M introducerer Frizzy Logic Finishing Shine Spray til den voksende portefølje af luksuriøse, naturlige og australsk fremstillede produkter. Findes hos ICON Hairspa.
O&M introducerer Frizzy Logic Finishing Shine Spray til den voksende portefølje...
Læs mere

StyleLab Multi Tasking Styler fra Living Proof

Det ultimative multifunktionelle stylingprodukt til både vådt og tørt hår. StyleLab Multi Tasking Styler fra Living Proof nu hos ICON Hairspa.
Det ultimative multifunktionelle stylingprodukt til både vådt og tørt h...
Læs mere

Nyhed hos ICON Hairspa! Molding Clay fra Living Proof

Molding Clay fra Living Proof er en fleksibel voks, der er ideel til at forme frisurer på mænd og kvinder. Fås nu hos ICON Hairspa.
Molding Clay fra Living Proof er en fleksibel voks, der er ideel til at forme f...
Læs mere

ICON Hairspa præsenterer Fiber Mousse fra Organic Hairspa

Organic Hairspa Fiber Mousse fra ICON Hairspa er en vidunderlig og cremet mousse med fibre, der skaber hold og fylde samtidig med, at den bevarer din hårfarve neutral.
Organic Hairspa Fiber Mousse fra ICON Hairspa er en vidunderlig og cremet mouss...
Læs mere

Nyhed fra ICON Hairspa - Bedroom.Hair fra Kevin Murphy

Bedroom.Hair fra Kevin Murphy er nyheden alle har ventet på! Produktet er en let og fleksibel hårspray, der giver glans og hold og skaber en tilfældig tekstur.
Bedroom.Hair fra Kevin Murphy er nyheden alle har ventet på! Produktet er en le...
Læs mere

ICON Hairspa - Magic Primer Leave-In Conditioner

Magic Primer Leave-In Conditioner er et Nyt, smart og næsten magisk produkt med 11 unikke, beskyttende og forbedrende fordele til dit hår. Forhandles hos ICON Hairspa.
Magic Primer Leave-In Conditioner er et Nyt, smart og næsten magisk produkt med...
Læs mere

ICON Hairspa introducerer Full Dry Volume Blast fra Living Proof

En spray, der skaber en volumen og en tekstur, der næsten er lige så let som luft, og som samtidig giver et holdbart resultat på tørt hår.
En spray, der skaber en volumen og en tekstur, der næsten er lige så let som lu...
Læs mere

ICON Hairspa introducerer Touch-Up Spray Brown fra Organic Hairsp

Den nye Touch-Up Spray Brown fra Organic Hairspa dækker både grå hår og udgroning. Den er nem at påføre og absorberer olie og snavs og tørrer hurtigt.
Den nye Touch-Up Spray Brown fra Organic Hairspa dækker både grå hår og udgroni...
Læs mereNyeste artikler

Rockabilly - passion og amerikanerbiler

Samantha Da Campo driver ikke en helt almindelig frisørsalon.
Salon Da Campo i Slagelse er ren rockabilly og
passion. Den er indrettet med kærlighed, og man kan
ganske enkelt ikke lade være med at gå på opdagelse i
den tidsrejse tilbage til 50’ernes USA, som salonen er.
Samantha Da Campo driver ikke en helt almindelig frisørsalon. Salon Da Campo i...
Læs mere

Stilikonet Alexa Chung deler sine tanker om hår

L’Oréal Professionnels talsperson, Alexa Chung, deler sine frisuretips, fortæller om relationen til sin frisør og afslører sit værste hårtab.
L’Oréal Professionnels talsperson, Alexa Chung, deler sine frisuretips, fortæll...
Læs mere

Hair Aid tilbyder en vej ud af fattigdom

Hair Aid tager til de fattigste dele af verden, hvor de tilbyder gratis uddannelse for at give mennesker i fattigdom en mulighed for at forsørge sig selv.
Hair Aid tager til de fattigste dele af verden, hvor de tilbyder gratis uddanne...
Læs mere

Vejen til Grøn Salon

Kontaktallergi, eksem og åndedrætsbesvær er almindelige gener, der associeres med frisørfaget. Det er ikke usædvanligt, at de, der er påvirket, tvinges til at skifte branche. Netop dét skete for Anne-Sophie Skjødt Villumsen, men i stedet for at forlade frisørfaget valgte hun at få mere viden om det. Viden, der senere lå til grund for frivilligorganisationen Grøn Salon.
Kontaktallergi, eksem og åndedrætsbesvær er almindelige gener, der associeres m...
Læs mere

Frisørsalonen Ozon er duftfri zone

Danmarks eneste 100 procent duftfri salon ligger på Christianshavn. Men det er ikke ideologi, der ligger til grund for ”parfume forbudt”-skiltet på døren. Det er ganske enkelt en nødvendighed, hvis Peter Sørensen skal fungere i sin salon. For tre år siden udviklede han nemlig en alvorlig duftallergi, der har gjort, at han har måttet lægge sit liv om.
Danmarks eneste 100 procent duftfri salon ligger på Christianshavn. Men det er ...
Læs mere

Kosttilskud til hår

Langt og smukt hår kommer ikke af sig selv. Det kræver både god indre og ydre pleje af håret. I denne artikel får du et overblik over vitaminer til håret, hvad kosttilskud til hår kan, og hvad det ikke kan.
Langt og smukt hår kommer ikke af sig selv. Det kræver både god indre og ydre p...
Læs mere

Betina Frank - Mit hjerte banker for frisørbranchen

”Man skal ikke gå i stå, bare fordi man har en god forretning med en god omsætning. Man skal blive ved med at presse sig selv og være nysgerrig, for på den lange bane får man så meget ud af det”. Det siger Betina Frank, der i år har været frisør i 30 år. Hendes holdning er klart, at man skal være passioneret, man skal gøre sig umage, og så skal man have et mål med det, man gør.
”Man skal ikke gå i stå, bare fordi man har en god forretning med en god omsætn...
Læs mere

Efterårets hotteste makeuptrends

Efteråret 2018 er kommet, og vi længes efter en ny sæson med nye trends. Vi mødte Mia Högfeldt, en af Sveriges førende makeupartister, for at tage temperaturen på efterårets største makeuptrends.
Efteråret 2018 er kommet, og vi længes efter en ny sæson med nye trends. Vi mød...
Læs mere

Nicci Welsh: Jeg elsker at arbejde med mennesker

Nicci Welsh styler supermodeller og kendisser verden over, og når der er Elle Style Awards, holdes tøsefesten før festen hos Nicci.
Nicci Welsh styler supermodeller og kendisser verden over, og når der er Elle S...
Læs mere

Lufthavnsfrisøren Bradley Smith

I Heathrow Terminal 5 ligger Bradley Smiths tredje salon, den første i lufthavnen. Til expressalonen, på kun et par kvadratmeter, kommer mennesker fra hele verden for at få en hurtig klipning. Hair Magazine smuttede forbi salonen på vej til London for at få styr på, hvordan det er at have en salon i en af verdens mest besøgte lufthavne.
I Heathrow Terminal 5 ligger Bradley Smiths tredje salon, den første i lufthavn...
Læs mere

Arthur - Roskilde

Hos Johnny i salon Arthur bliver der ikke kun klippet og stylet smarte frisurer. Her er der til til fordybelse og åndelig samtale. Johnny elsker nemlig orginaliteten hos sine kunder.
Hos Johnny i salon Arthur bliver der ikke kun klippet og stylet smarte frisurer. Her er de...
Læs mereArthur - Roskilde

Hos Johnny i salon Arthur bliver der ikke kun klippet og stylet smarte frisurer. Her er der til til fordybelse og åndelig samtale. Johnny elsker nemlig orginaliteten hos sine kunder.
Hos Johnny i salon Arthur bliver der ikke kun klippet og stylet smarte frisurer. Her er de...
Læs mereBøgvad Totalstyling - Silkeborg

Der er nostalgi  iblandet, når kunden sætter sig tilrette i vaskestolen hos Bøgvad Totalstyling i Silkeborg. Hårspa og wellnes til hår og hovedbund er vigtige faktorer i behandlingerne.
Der er nostalgi iblandet, når kunden sætter sig tilrette i vaskestolen hos Bøgvad Totalst...
Læs mere

Udvalgte artikler fra Brevkassen

lipgloss

Hej Natalie Vil du give nogle forslag til, hvilken lipgloss der har den samme farve, som Irina Shayk bærer her? Jeg synes den er så flot. (Se bort fra Cristiano Ronaldo): http://www.google.dk/imgres?imgurl=http://lh4.ggpht.com/_rbB1lSRDNQY/TEgYNcPKSnI/AAAAAAAAAyY/irxsMVnwL6M/s400/ronaldo-and-wifey.jpg&imgrefurl=http://getlatestnews.com/6946/irina-shayk-cristiano-ronaldo-getting-married/&usg=__bfL5FefpTs11SepS7J9EtIVHJ9s=&h=291&w=400&sz=26&hl=da&start=48&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=OZkl-XfC8cGbYM:&tbnh=90&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dirina%2Bshayk%2Bcristiano%2Bronaldo%26start%3D36%26um%3D1%26hl%3Dda%26sa%3DN%26rlz%3D1T4SUNC_daDK376DK376%26ndsp%3D18%26tbs%3Disch:1 Hilsen Marlena
Se svaret her

Hvor hurtigt vokser håret

Her jeg overvejer at lade mit hår gro som på billedet men vil det pas til mig og hvor lang tid vil det ta og gro og kan man fremskynde hårvækst
Se svaret herHej MichaelEn tendens jeg har oplevet nogle få gange i gadebilled inde for hårmode blandt fyrer her i efteråret 2011 er en udvikling af det semi korte, hvis ikke meget korte klipning i siden, men til forskel for sommerens korte militær skilning på toppen skal håret nu være meget langt og stå meget højt....rigtig højt.Er det en trend du har set noget til og kan du sige, hvad der er det nyeste inde for herre hårmode nu?Venlig hilsenMads
Se svaret her

Hårfarve

Hej hr.Buch.:-) Jeg er i vildrede! Jeg tror, jeg er mellemblond fra naturens side. Og jeg vil gerne ha' det de kloge kalder, nordisk lys blond, i form af striber, ik? Vil du anbefale blonderingsstriber, eller kan man ikke få en farve farve, som ligger tæt op ad den nordisk blond? Kh Jette
Se svaret her
find frisører


Email
Password
Husk login
Navn
Email
Hair.dkHer kan du spørge og få svar om hår og skønhed
Cate Sørensen
Cate Sørensen
Extensions
Ekspert
Spørg
Anne-Sophie Villumsen
Anne-Sophie Villumsen
Hår
Ekspert
Spørg
Jesper Buch
Jesper Buch
Hår
Ekspert
Spørg
Kristian Bertelsen
Kristian Bertelsen
Hår
Ekspert
Spørg
Klippestuen Z
Klippestuen Z
Hår
Ekspert
Spørg
Line Bomholt
Line Bomholt
Hår
Ekspert
Spørg
Hasse Kliem
Hasse Kliem
Hår
Ekspert
Spørg
Charlotte Elsted
Charlotte Elsted
Extensions
Ekspert
Spørg
Mina Lorenzen
Mina Lorenzen
Negle
Ekspert
Spørg
Hanne Clausen
Hanne Clausen
Paryk
Ekspert
Spørg